fbpx

Ostrostrelec zadel ISIS-tarčo, oddaljeno več kot tri kilometre!

Foto: iStock

Neimenovani ostrostrelec je del kanadske posebne elitne enote za operacije Canada Task Force 2, ki je trenutno nameščena za “svetovanje in pomoč” iraškim varnostnim silam v boju proti Islamski državi na bojni črti v Mosulu. “Kanadsko operativno poveljstvo lahko potrdi, da je član Task Force 2 uspešno dosegel svoj cilj z razdalje 3,540 metrov. Zaradi operativnih varnostnih razlogov in zagotavljanja varnosti našega osebja in naših koalicijskih partnerjev ne bomo natančno razpravljali o tem, kdaj in kako se je to zgodilo,” je omenjena enota podala pisno sporočilo za javnost.

So pa nekateri pripadniki vojske izrazili skepticizem nad poročilom kanadske vlade. Omenjeni strel s 3,540 metrov ali približno 2,2 milje je namreč zasenčil prejšnji rekord ostrostrelca, ki je svojo žrtev snel z razdalje 2,474 metrov oziroma 1,54 milje. Ta rekord je pripadal Craigu Harrisonu iz Velike Britanije, in sicer ko je ta novembra 2009 ubil dva talibanska upornika, poroča CNN.

Očitno pa drži nov rekord, o katerem so se razpisali tudi številni tuji mediji, ki so zapisali, da so elitni ostrostrelci med operacijo, ki je v zadnjem mesecu potekala v Iraku, uporabljali ostrostrelno puško McMillan TAC-50, izstrelek pa je potreboval manj kot 10 sekund, da je zadel svoj cilj.

M. S.