fbpx

Osumljenec morilskega pohoda na Hrvaškem mrtev!

Branko Koloper naj bi v morilskem pohodu po Šibeniku ubil 4 ljudi, nato pa si je sodil še sam (foto: facebook)

Morilski pohod propadlega podjetnika, ki je v teku enega dneva ubil svojega največjega upnika, njegovega očeta, stečajno upraviteljico in njenega moža, nato pa si sodil še sam, je pretresel prebivalce Vodic in Šibenika.

Strelski pohod se je po informacijah Šibensko-kninske PU začel v soboto, 30. januarja, 2021 nekaj pred 13. uro. Morilec naj bi po neuradnih informacijah bil lastnik propadlega šibenskega podjetja Matkol, Branko Koloper. Podjetje je imelo verigo pekarn.

Po poročanju Večernjega je Koloper v Šibeniku z rafalom metkov iz avtomatske puške prerešetal Mercedes v katerem se je nahajal lokalni podjetnik Tedi Slamić, ki je imel v lasti trgovske verige Djelo.

Ubil upnike in stečajno upraviteljico

A to je bila šele uvertura v morilski pohod. Koloper se je nato iz Šibenika odpeljal do predmestja Šibenika na Južni magistrali, kjer je ubil še stečajno upraviteljico Radojko Danek in njenega moža Maria. Četrta žrtev naj bi bil Toni Šparada, ki je v tečajnem postopku dobil halo v lasti Koloperja. Po prvih informacijah hrvaških medijev je pisalo, da je bila zadnja žrtev Koloperjevega morilskega pohoda Slamićev oče Joso. Zatem naj bi si Koloper v Vodicah sodil sam. Po trditvah Jutarnjega naj bi se z avtomatsko puško ustrelil v glavo.

Policija na kraju zločina v Šibeniku (foto: STA)

Slamićevi prijatelji ugibajo, da bi znal smrt prijatelja biti povezana z dolgovi, ki jih je imel pri njemu njegov morilec. Novembra 2018 je bil proti Matkolu sprožen stečaj zaradi neprekinjene blokade računov, ki je trajala štiri mesece in dolga v višini 831 tisoč kun (približno 109.919 evrov).

Koloper je pred tem večkrat zaprosil za odlog sprožitve stečaja saj naj bi imel v lasti halo velikosti 3.000 kvadratnih metrov ocenjeno na okoli dva milijona evrov. Poleg tega je imel še 300 kvadratnih metrov poslovnega prostora na Baldekinu, katerega vrednost je bila ocenjena na približno 400 tisoč evrov. Največji upnik je bilo ravno podjetje Djelo, ki mu je podjetje Matkol dolgovalo 111 tisoč kun (približno 14.682 evrov).

Ivan Šokić