fbpx

Osumljeni migrant jo je ubil in odvrgel v čistilno napravo

Pokojna 17-letna Tabitha E. (Foto: Twitter)

Nemške oblasti so aretirale 35-letnega državljana Sirije zaradi suma umora nemške najstnice, ki so jo našli mrtvo v okrožju Ludwigsburg v Nemčiji pet dni po njenem izginotju.

Sodeč po poročanju nemških medijev je 17-letna deklica, znana kot Tabitha E., prejšnji teden v torek popoldne zapustila stanovanje v Aspergu na jugu Nemčije in se vse do večera ni vrnila domov.

Policija je po obvestilu o izginotju izvedla javno iskanje najstnice, pri čemer si je pomagala s helikopterjem, droni in policijskimi psi. V nedeljo so naleteli na truplo, dekle so našli v nedeljo pri čistilni napravi v bližini reke Leudelsbach.

V soboto so opravili hišno preiskavo osumljenca. Moškemu je bila odvzeta prostost. Iz dognanih okoliščin preiskovalci domnevajo, da je bil najstnica žrtev umora, aretirana oseba pa je 35-letni državljan Sirije, je potrdila po poročanju Remix News policija.

Rezultati obdukcije bodo razkrili več informacij
Preiskovalci so sicer že pred tem objavili fotografijo starejšega sivorjavega BMW 320 z ludwigsburškimi registrskimi tablicami, “v katerem sta morda bila pogrešana oseba in moški”. Kot poroča Bild Zeitung, so osumljencu BMW zasegli. Policija je za namene preiskave vzpostavila posebno komisijo za preiskavo, rezultati obdukcije, na katere policija čaka, pa bodo tisti, ki bodo razkrili več informacij v zvezi z umorom.

Foto: epa

V lokalni skupnosti je bilo čutiti žalost in sočutje z družino žrtve, nekateri pa so izrazili jezo do osumljenca in njegovega izvora. Nekateri komentatorji so celo okrcali nekdanjo kanclerko Angelo Merkel zaradi njene “nezakonite in nečloveške politike” v zvezi z odprtim povabilom sirskim migrantom, naj pridejo v Nemčijo. Ludwigsburška policija je potrdila, da se poleg preiskave umora ukvarja tudi s sovraštvom na internetu. “Če bo treba, bo to tudi kazensko preganjano,” so za T-online povedali na policiji. Osumljeni migrant ostaja v priporu, policija pa o poteku zaslišanja ni poročala.

Sara Kovač