“Osvobajajoče” burke v ospredju londonskega tedna mode

London Modest Fashion Week 2018 (vir: twitter)

V Londonu v teh dneh poteka London Modest Fashion Week, dogodek v svetu mode, kjer aktivno promovirajo normalizacijo naglavnih prekrival, kakršna sta hidžab in burka. Medtem, ko ženske iz držav, kjer je nošenje naglavnih prekrival predpisano z zakonom, ta prekrivala na protestih množično zažigajo, pa na Zahodu prihaja do vedno večjega posiljevanja javnosti z naglavnimi prekrivali, ki ženske, ki se zakrivajo, označujejo za “skromne” ali “dostojne”.

Londonski teden skromne mode je tako dogodek opisal kot “vznemirljivo pridobitev za londonski modni koledar” in “praznik stila ter globalnih kultur”, ki ob koncu tedna poteka na londonski modni brvi. A to še ni vse, na dogodku bosta po poročanju Breitbarta dostopni tudi svetovalnica šeriatskega prava in središče za plačilo zakata – islamskega verskega davka.

Dogodek je že drugič zapored organizirala islamska modna hiša Haute Elan. Ustanoviteljica podjetja Romanna Bint-Abubaker je na lanskem tednu skromne mode povedala, da je “najhitreje rastoči globalni potrošnik v tem trenutku muslimanski trg”. Po njenih besedah naj bi bila do leta 2030 tretjina prebivalstva muslimanov.

Britanska vlada hidžab promovira kot “osvobajajoč”
Temu navkljub pa smo lahko le pred dobrima dvema tednoma na družbenih omrežjih spremljali pogum žensk, ki se dnevno spopadajo z islamsko ideologijo, ki jih zatira na vsakem koraku. Prvega februarja pa so številne ženske iz držav, kjer prevladuje islam, protestno zažigale svoje hidžabe in burke.

Britanska vlada promovira nošenje hidžaba. (vir: Twitter)

Vendar pa vse to bolj malo pomeni državam na Zahodu, ki se udinjajo islamu na vsakem koraku. Tako je britanska vlada na isti dan, 1. februarja, delila brezplačne hidžabe, prakso pa označila za “osvoboditev” islamske tančice. Kaj točno je osvobajajoče pri nošnji naglavnega pokrivala, kjer je nasprotovanje temu lahko kaznovano z devetimi leti zaporne kazni in 74 udarci z bičem?

Ivan Šokić

 • bojan

  Bi že bilo čudno če nebi bilo take predstavitve islama, če že imajo muslimanskega župana, vrjetno je to njemu v čast … do leta 2030 bo res naraslo število muslimanov v kakšni zahojeni nemčiji, švedski franciji pa angliji, …. no v višjegrajski tega filma ne bodo gledal nikoli

  na bruhanje mi gredo ti angleži … zame je islam črtan iz obstoja

 • Caetano

  18 mrtvih v napadu jihadistov iz vrst Boko Harama na ribjo tržnico v Nigeriji:

  http://www.bbc.com/news/world-africa-43097221

  • bojan

   Sej to bodo kmal mel po evropi, povsod kjer ta drek islamski načrtno uvažajo

   • Caetano

    Uvažajo jihad to je dejstvo!

    • bojan

     zame je islam jihad vse en glih

     • Caetano

      Saj tudi je. Vse klasične islamske šole tako učijo.

   • karlina

    Sem sigurna, da bodo slej , ko prej to začele nositi tudi v Sloveniji nekatere zenske, ki niso muslimanke

 • Caetano

  Kaj je drugega tudi za pričakovat od države, kjer vlada dovoljuje delovanje šeriatskih sodišč za civilne pravde, kjer imajo ženske bistveno manj pravic od moških in celo manj, kot v nekaterih muslimanskih deželah:

  http://www.independent.co.uk/voices/sharia-law-uk-courts-muslim-women-rights-few-compared-islamic-countries-religious-rulings-quran-a8064796.html

 • Artur

  Bravo Nemke končno, naše “prosvetne” Slovenceljke in Slovenclji 20 000 na protestih za še večje plače in predvsem za svoje riti medtem, ko se jim za stanje glede režimske škodljive migrantske politike gladko fučka . Moralna beda da te kap

  DOSTA JE BILO SILOVANJA! Njemačke žene organizirale veliki marš protiv uloge vlade u imigrantskoj krizi silovanja
  February 17th, 2018 | Comments Off
  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2018/02/17/dosta-je-bilo-silovanja/

 • macon

  Kje so množična zborovanja in protesti feministk? Ženske so se stoletje borile za emancipacijo teles, zdaj pa jih zaostali muslimani tukaj na zahodu ovijajo v hijabe in metre tkanin, zahodne ženske naj se zaradi njih ovijajo v hijabe in metre tkanine.

  To nima zveze z multikulturnostjo in strpnostjo, zaradi človečanskih pravic je zahodna civilizacija zrasla, zdaj bo pa kar sama pokleknila pred primitivci in njihovo nasilno zaostalostjo.

  • Anonimni_Profesor

   Prav feministke so tudi sokrive za takšno stanje. Spodkopavajo naravni način zaščite žensk, ko hčerko ščiti oče, fant dekle, ženo pa mož in se zavzemajo za poženščene moške. Potem pa pride divjak in smo kjer smo.

   • karlina

    Še kako res

  • karlina

   Feministke se verjetno ze odločajo, kakšne burke bodo nosile to pomlad in poletje

 • trumpet2018

  ne zdijo se mi ravno srećne te gospe na fotografiji, razen tiste v ospredju s prisiljenim nasmeškom, vsaka normalna ženska je proti hidžabu, opranim islamističnim kuram a la Linda Sarsour pa ni pomoči

 • xtc

  Večino EU politikov je treba pred sodišče zaradi izdajalstva in zločinov proti lastnemu narodu.

 • Grenze

  Ven iz Evrope cigani kameltrajbarski opankarji pa tud ta spodnji .

  • karlina

   PODPIŠEM !!!!!!!

 • domovina mili dom

  Enostavno kot fižol. Ženske se naj oblačijo po svojih željah. Prostitutke si morajo obvezno zakriti obraz.

 • karlina

  SRAMOTA, točno sem vedela in slutila, da bodo v Evropi propagirali te islamske maškaradne cunje, ni čudno, v Londonu je zupan-musliman.

 • mare

  Muslimani so v Evropi priviligirani, vsaka beseda proti njim oz. v bran domovine je s strani večine medijev in levakov označena za sovražni govor, nacionalizem in rasizem.

  • ponosen_Slovenec

   Tako kot črnci v Ameriki, samo, da je to v Evropi še v tranziciji, vse to, da bi se ustvarila neka Združena Evropa (federacija), ki bi bila zgrajena na enak sistem kot ZDA. Bolano, izgubile bi se pa vse evropske vrednote, pravice, kultura…
   Zato pa mora desnica v Evropi priti na oblast, kot je pri višegrajskih državah + Avstriji že prišla.

 • plamen100

  Naravnost ogabno, gnusno. Po moje je se huje samo v Franciji, ki izginja pred nasimi ocmi oz se spreminja v muslimansko drzavo. Samo sportnike poglejte 2/3 je obarvanih oz arapci ali crnci, belec je ze prava retkost. Je mar to Evropa ku so jo nam obljubljali? Sicer pa je dovolj ze nase razmere pogledati, dovolijo jim postaviti dzamijo v Ljubljani sedaj pa bi ze molilnice oz moseje postavili v Kopru, Mariboru in bog ve kje se. Ko so vprasali nekega turskega veljaka zakaj Turcija ne postavlja cerkev hkrati pa rastejo dzamije po celi Evropi, je odvrnil da je grajenje cerkev pri njih prepovedano z zakonom, ce pa je grajenje dzamij v Evropi dovoljeno graditi pa je to problem evropskih drzav. Turska logika deluje cisto preprosto, le mi smo neumni in prestreljeni z liberalisticnim multi kultijem, ki pelje v pogubo!

 • ponosen_Slovenec

  V muslimanskih državah se ženske borijo za pravice ter načrtno ne nosijo burk, ker si želijo enakopravnosti, v Evropi se pa ženske oblači v burke. Debilizem.
  Hvala bogu, nas je vsaj še nekaj, ki razmišljamo za dobrobit LASTNEGA naroda in ne dobrobit vsiljenih posiljevalcev, kriminalcev, morilcev… Komaj čakam volitve, da se izvoli desno vlado in se te slaboželjneže vrže ven!

 • Xxxxxc

  Dzenetske hurije.vidi ih kako su lijepe MašAllah

  • Matt_von_Glanz

   Poberi se!

 • Matt_von_Glanz

  Placilo davka —KOMU??? A so ze drzava v drzavi?