Zgovorna statistika: Le 7 odstotkov migrantov, ki so prišli v Evropo, dejansko tudi dela

Foto: EPA

V Nemčiji jih, od milijona in pol migrantov, dela le 7 odstotkov, večina teh del pa je ustvarjenih prav zanje.

Kljub gorečemu zagovarjanju levičarjev, da bodo begunci oživili nemško ekonomijo, se je vendarle izkazalo, da jih le 7 odstotkov dejansko dela, od tega gre za večino subvencioniranih del in učnih programov. Podatek o 135 tisoč migrantih, od kar poldrugega milijona tam trenutno nastanjenih, ki v Nemčiji tudi delajo, je objavila nemška državna zaposlitvena agencija. Večina teh del je tako imenovanih “del za 1 evro“, to pa so kuhanje in čiščenje v migrantskih centrih.

Levičarji, ki so verjeli, da bodo migranti rešitev za večinsko ostarelo prebivalstvo in pokojninsko krizo, so se tako močno ušteli. Nemška socialna podpora omogoča najmanj pol milijonu prosilcev, da zase in še štiri družinske člane zahtevajo pomoč in jim pomaga ponovno združiti razdrte družine.

Vodja Oddelka za raziskave ekonomskih migracij je dejal, da le 40 odstotkov migrantov trdi, da imajo končano srednjo šolo, 20 odstotkov jih ima končano zgolj osnovnošolsko izobrazbo, ostali pa so brez izobrazbe.

Z. V.

 • jan

  Njihovo delo je, da se plodijo in da nas izrinejo, podobno kot so migranti izrinili ameriške Indijance. Tak je načrt globalistov: kulturocid, etnocid, genocid.

 • Yolbe

  Hja, tako je to, prostih delovnih mest za znanstvenike, doktorje, inženirje le ni toliko…..

 • Nata

  Kakšna neumnost !! Namesto, da bi Evropa, oz. Nemčija pomagale svojim državljanom. Jih šolali, jim nudili ekonomsko varnost in s tem tudi večje, boljše pogoje za družino in otroke . . . . . . . .

  No comment

 • Razocarana

  Internet je poln posnetkov, v katerih migranti pravijo, da niso prišli v Evropo da bi delali, ter takih v katerih zahtevajo ali več denarja, se pritožujejo nad namestitvijo ali hrano. Oni so gosti ki so prišli na povabilo Merkel in kot gostje pričakujejo da bodo živeli na račun evropejskih davkoplačevalcev: http://www.express.co.uk/news/world/701556/German-Asylum-seekers-refuse-to-work-insisting-We-are-Merkel-s-GUESTS
  https://conservativedailypost.com/muslim-migrants-now-refusing-work-jobs-demand-guests-allah-shouldnt/
  https://www.liveleak.com/view?i=ffd_1485467033
  http://www.usanewsflash.com/muslim-migrants-refuse-work-kind-job/
  http://www.express.co.uk/news/world/608358/Ter-Apel-Migrants-Refugee-Netherlands-Crisis-Croatia-Hungary-European-Union

 • stajerc5

  Mi smo imeli se sreco v 60-tih, da so bosancerosi, ceprav nepismeni- nesolani, bili vsaj pridni za delo. Verjeli ali ne, tudi Milica je bila stroga pri dolocenih z “caklijo” v zepu. Kratek postopek: Danes v rest, jutri na vlak in domov!
  Kaj pa danes? Willkommen!? Mamico vam …

 • Morala

  ” Večina teh del je tako imenovanih “del za 1 evro“, to pa so kuhanje in čiščenje v migrantskih centrih.” Ne bo dolgo, ko bodo začeli še to delo odklanjati! Kar vzdržujte jih, če ste tako želeli!

  Se kar strinjam s prispevkom D.Č. na tem linku – Četrti rajh Angele Merkel!

  • macon

   En klinc delajo za 1 EUR na uro, če dobijo še prehrano in nastanitev. 1 EUR na uro dobijo kvečjemu še dodatno plačano. Meni nihče ne daje hrane zastonj in mi ni kupil stanovanja, zakaj se pa pritepencem daje?

 • Brane Pomahaj

  Katastrofalne številke, vendar je to še vedno 7% od sand-niggerjev in niggerjev, ki dela. Levak noben ne dela!

  • Adolf Hitler

   kar negeri delaio to da se samo sprehaiaio s kurcem po asvaltu!

 • Olga

  Bravo mama Merkl! Ostale lahko futraš kar s svojim denarjem in delaš zraven selfije!

 • TOML

  Za migrante bodo delali Nemci.
  Oni so prišli le na podporo.
  Ti migranti so isti poden kot levičarji.
  Podpora, ležat in razgrajanje po ulicah.

  • Igor Kavalar

   Pa tudi, če bodo delal so s tem odvzel kruh brezposelnim po EU.
   1e na uro?! Oderuhi želijo zbiti ceno dela in se gredo suženjstva.

  • Adolf Hitler

   prvo žide zdai pa te kamelokozieosle fukarie!

 • if

  Številke razkrivajo produkcijsko razvojni potencial migracij, ki ga bo izkoristila Nemčija!
  Hranila jih bo, učila demokracije in se branila pred terorističnimi napadi.

 • pajot

  7 odstotkov jih dejansko dela,ostali delajo bombe.

  • samotoje

   Ali pa razmišljajo. In brusijo nože.

 • Stajerka

  v Nemčiji jih dela 7%……v Sloveniji NOBEDEN…..pa jih mamo kolko že???…..aja, ne bodo povedali……bodo talali socialno, praznili državne rezerve in se šli dobrotnike PROTI volji naroda, ki jih futra……banda!!

 • samsara

  “We are all doctors and economists”, je izjavil eden izmed migrirajočih ‘znanstvenikov’, ko so se horde invazivnih tujerodnih valile preko Slovenije in za samo puščače posrano, poscano, nastlano z odpadki, zavrženo podarjeno jim hrano…
  Da o dokazani in statistično evidentirani biološki degeneriranosti muslimanov kot posledici večstoletnega parjenja znotraj sorodstva, ponovno ne izgubljam besed.

 • AlojzZ

  “Le 7 odstotkov migrantov, ki so prišli v Evropo, dejansko tudi dela”

  Sedaj pa raziskovalni novinarji poiščite izjave politikov, ki so trdili, da bodo ilegalni prebežniki rešili EU gospodarstvo ter jih objavite.

  • mannuro

   To je laž! 7%?? Od 28.000 migrantov na Avstrijskem Štajerskem, jih je v 2016 485 obiskovalo brezplačen jezikovni tečaj in le 418 bilo pripravljenih delat… za sezonska dela so morali najemat, delovno silo iz Romunije, Madžarske,.. matematika je očitno tako +/- malo morgen.
   7% bi verjetno dobili na povprečju EU, če bi med migranti šteli tudi tiste “migrante”, ki so državljani ene od držav EU, vendar delajo v drugih državah EU. Tisti pa delajo.

 • Norm Kinley

  Enako pri nas, samo besedo migranti zamenjajte z besedo čefurji. Poglejte, samo dejstvo, da je v priobalni regiji 11.000!! Prejemnikov socijalne ponoči, od tega 97 %!! Čefurjev. To so enaki bedaki, nepismeni pastirji, lenuhi, necivilizirani paraziti.

 • Waltter

  Ne zavajajte v članku z tem delom za 1 eur pa ljudem razložite kaj je to. Nemška vlada je sprejela program po katerem bi naj vspudbudila delodajalce da bi zaposlovali migrante s tem da si delijo stroške dela, delodajalec plača 1 eur medtem ko država primakne ostali denar do 7,80 eur bruto torej 6,80 eur to je do minimalne plače. S tem bi potem ta delavec dobil okoli 1350 eur neto izplačila (sicer med 1200-1400 odvisno v katerem dohodninskem razredu se nahaja).
  Vendar se ta program sploh ni prijel:
  – ker je tega zaposlenega skoraj nemogoče odpustiti in ima celo prednost v primeru odpuščanja pred avtohtonimi prebivalci, nasploh pa pred ostalimi tujci,
  – ker nimajo nobene izobrazbe in ker niso navajeni delat
  – ker povzročajo preveč škode in so nasilni
  – ker jim praktično nič več ne morejo ko jih zaposlijo ker jih ščiti država kot zlato pridobitev.

  Na osnovi analiz ki jih je naredil inštitut ki je del finančne uprave je njihova izobrazba katastrofalna, za samo 2 % lahko rečejo da imajo višjo in visoko izobrazbo. Tisti ki trdijo da so za nakaj izšolani o tem sploh nimajo pojma in se jim niti ne sanja za kaj se gre. V proizvodnji so neuporabni in ne ustrezajo niti opisu da imajo dve levi roki, so še hujši.

  Za dokaz da se da iz teh ljudi nekaj narediti so vložili poskusno 60 mio eur za 800 naključno izbranih migrantov vseh starosti ki so morali iti skozi sito da imajo vsaj nekaj logike. Program je trajal 8 mesecev in na koncu je bil izpit intelegenčni test. Rezultat je bil da so 4 dosegli med 120-130 pik vsi ostali pa so se gibali pod 80 pik , vendar jih je 650 pristalo pod manj kot 40 pikami.

  Gre za ogromen problem in sami to vejo ampak kljub temu jih še na letnem nivoju sprejemajo do 250.000 in se še vedno ne dajo.

  Sicer pa je škoda zgubljati besed ob tem – mogoče se bo kdaj uredilo – kar pa ne verjamem – nemci so sedaj na tem da bodo morali celo upokojenci delati za njih..

  • macon

   A imaš kak link o tem testu in programu za 800 migrantov? :)

 • Adolf Hitler

  katero delo? mi lahko razložiš a a kidanje dreka!

 • macon

  Jaz bi zabite migrante poslal čistit ceste, valit hlode in kaj kopat z lopatami in krampi. Povsod tudi ne pridejo bagerji, marsikaj je treba postoriti na roke. Zraven pa na vsakih dvajset v verigah ali štrikih okoli gležnjev po en policaj s puško.

  Nekako tako kot zaporniki v ZDA, ki delajo družbena koristna javna dela, da si zaslužijo oskrbo. Po kakih treh letih pa nov boljši status, če niso delali sranja. Na sranje- škorenj v rit in deportacija.

  Ne mi, da so to svobodni ljudje in da ni pravice in zakonske podlage. Modeli, ki so vsi Mohamedi rojeni 1.1.2000 so varnostni in socialni problem in si zaslužijo točno tak tretman.

  Po pravico in zakonsko podlago pojdite polagat rožice v Manchester, Bruselj, Pariz in Nico, če omenim samo par najbolj razvpitih primerov. Čez eno leto bom lahko zapisal deset teh imen in krivi ste VI, ki zagovarjate migrante.

  • Goran Hvala

   In kaj bo potem?.pac isto se dogaja oziroma se je zacelo dogajat kar se dogaja drugod…saj ves…mi smo civilizirani pa mecemo druge drzave v luft…res nevem kaj si mislijo ti teroristi da si dovolijo bombe podtikat v eu ali ameriki…tle smo civilizirani…bombe se mece drugje…dejmo zdej nato poslat dol na drugo poloblo…za obrambo..;-)

   • macon

    Slovenija je v Natu, vendar nikjer ne meče bomb in jih nikdar ni, tako da se malo zberi. Mantre o beli kolektivni krivdi so navadna bedarija. Tiste države so kar same po sebi neurejene in se mečejo v luft.

    • Goran Hvala

     Itak da jih ne mece ce jih nima…drgac pa sodeluje…pa posilja svoje top ekipe nekam po svetu…no in so tam…malo se zberi ane…sej potem po tvoji logiki bi reku da voznik ko pripelje roparje na banko in jih odpelje za svoj delez ni nic kriv…on je sam vozu ane..se bom pa strinjal s tabo ko nebo nobenga velega kravatarja tam kjer ni njegovo okolje…potem se bomo pa lahko bunili kdo kam in kaj…do takrat je pa vse sam sprenevedanje…

 • Novakec1

  Vsi delajo “pi..arije”

 • Terminator

  Torej še tisto kar delajo je na državne stroške,torej ne ustvarjao nič.