fbpx

Padec akademije: dekan Cambridgea “dopušča možnost”, da je bil Jezus transseksualec

Jean Malouel, Pietà (Foto: Wikimedijina zbirka)

Norostim kulturnega marksizma ni videti ne konca ne kraja. Dekan Trinity Collegea se je postavil v bran študentu, ki je trdil, da je imel Kristus telo transseksualca (transtelo). Dekan je prepričan, da je takšen pogled “legitimen”.

Dr. Michael Banner, dekan dublinskega Trinity Collegea v Cambridgeu, se je postavil v bran javni izjavi študenta, da je imel Jezus “telo transseksualca”. Prepričan je, da je takšen pogled “legitimen”. “Resnično šokantna” izjava pa je bila izrečena preteklo nedeljo med večerno pobožnostjo v kapeli ustanove. Pobožni verniki so dejali, da jih je dogodek razžalostil. Gostujoči pridigar je namreč govoril o Kristusovi stranski rani, ki jo je povzročila vojakova sulica), in jo je primerjal z vagino, poroča Telegraph.

Delo Pietà je nastalo okoli leta 1400 slikarja Jeana Malouela. Na upodobitvi Kristusova kri iz stranske rane teče v dimlje. Rana naj bi bila po mnenju gostujočega pridigarja Joshua Heatha precej “vaginalno” oblikovana. Poudaril je še, da v zgodovinski umetnosti poznamo neerotične upodobitve Kristusovega penisa, kar naj bi bilo v prid “transljudem”, ki so o zadevi glasno spregovorili. Če naj bi Kristusovo telo v umetniških delih uprizarjalo moško in žensko telo hkrati, potemtakem naj bi bilo “telo vseh teles” tudi “transseksualno telo”.

Na Islandiji so Jezusa spremenili v mavričnega transseksualca. (Foto: sputniknews)

Spomnimo: o podobni simptomatiki smo že pisali leta 2020, ko so podobo Jezusa na Islandiji deformirali v mavričnega transseksualca. Lokalno javnost je šokiral Božji sin z ženskim oprsjem. Šlo je za del kampanje v podporo raznolikosti v tamkajšnji družbi. Podobno kot sorodne luteranske cerkve v skandinavskih državah tudi islandska slovi po liberalnih pogledih na družbena področja in vprašanja.

Domen Mezeg