fbpx

Pakistanske ženske “presenetljivo” neintegrirane v britansko okolje

Foto: epa

Pakistanske ženske, ki živijo v Združenem kraljestvu, so se v britansko družbo presenetljivo slabo integrirale, je sporočila vlada. Po prvem pregledu neskladnosti, ki ga bodo javno objavili v torek, britanska vlada poudarja različno integriranost ljudi. Najmanj vpeti v britansko družbo se seveda migranti, ki nimajo zdravstvenega zavarovanja, službe in izobrazbe.

Podatki so pokazali, da so najmanj integrirane pakistanske ženske. Neodvisno od teh drugi podatki kažejo, da so najrevnejše azijske ženske največje poraženke pri plačevanju davkov, saj se jim od ust trga vedno več.

Vlada je za britanski The Sunday Times dejala: “Druge skupnosti so se zelo dobro vključile, a revizija je pokazala, da so pakistanske ženske, ki ne govorijo angleško, nimajo službe in živijo v popolnoma drugačni skupnosti, zelo slabo integrirane.” Tudi azijske skupnosti v Veliki Britaniji težko živijo, do leta 2020 pa naj bi se zanje razmere še poslabšale. Vlada ugotavlja, da bodo davčne spremembe azijske družine še bolj prizadele, prav tako pa jih bo oškodovala zreduciranost javnih storitev, uveljavljena od leta 2010.

Velike razlike med rasami in etničnimi manjšinami
Poročilo pregleda zaposlovanja je pokazalo velike razlike med belimi in temnopoltimi Britanci ter med etničnimi manjšinami. Rezultati kažejo, da ima službo veliko več belcev, ti pa imajo tudi svoj dom. Nekateri temnopolti Britanci, sploh pa priseljenci, doma nimajo. Na desetih vodilnih položajih je v Britaniji devet belcev. Raziskava pa je tudi pokazala, da je manj verjetno, da se beli Britanci vpišejo na univerzo, če so predhodno obiskovali državno šolo.

Britanijo pozivajo k zmanjšanju svoje sramežljivosti pri določanju pričakovanj za priseljence, prav tako pa razmišljajo, da bi ob dodelitvi državljanstev uvedli tudi prisego zvestobe. Tako bi migrante vključili medse in zanje pripravili tečaje, na katerih bi izpopolnjevali svojo angleščino.

A. L.