fbpx

Pakistanski mudžahedini ubili dva indijska vojaka, njuni trupli popolnoma neprepoznavni

Foto: epa

Pakistanski mudžahadini so s pohabljanjem ubili dva indijska vojaka, na kar se je že odzval indijski minister za obrambo, ki je dejal, da se takih grozot ne počne niti v vojni, kaj šele v času miru.

Na pakistanski strani, le streljaj stran od indijskih mest na območju Krishna Ghati v okrožju Poonch, so člani pakistanske obmejne akcijske skupine, imenovane BAT, napadli kontrolno skupino, je razkril poveljnik indijske vojske. “Pakistanska vojska je izstrelila neizzvano raketo in streljala na dve terminski skupini, ki nadzorujeta nadzorno črto v sektorju Krishna Ghati. V tem nevojaškem dejanju s strani pakistanske vojske sta bili dve trupli naših vojakov pohabljeni,” je dejal v izjavi.

Indijska vojska je to barbarsko dejanje ostro obsodila, obrambni minister Arun Jaitley pa je dejal, da ima njihova država popolno zaupanje in vero v oborožene sile, ki bodo na ta napad primerno odgovorile. “To je kaznivo in nečloveško dejanje. Takšni napadi se ne zgodijo niti med vojno, kaj šele v času miru. Žrtev teh dveh vojakov ne bo zaman.”

Pričevanje indijskih vojakov potrjujejo tudi očividci
Na besede indijskega ministra pa je že odgovorila pakistanska stran, ki je dejala, da njihova vojska ni bila vključena v nobeno kršitev premirja, in temu dodajajo, da je krivda, ki jo Indija vali na Pakistan, popolnoma brezpredmetna. Dejstvo je, da sta svoji življenji izgubila Paramjit Singh in Prem Sagar, piše Jihad Watch. Druga dva vojaka, ki sta bila v času napada z umrlima na patrulji, sta preživela. Poleg omenjenih vojakov so pričevanje indijske strani potrdili tudi očividci, ki so povedali, da se je streljanje začelo ob 8.25 zjutraj, prepoznali pa so tudi pakistanske napadalce, za katere trdijo, da pripadajo pakistanskemu bataljonu muhadžinov 647, ki je razporejen na sprednji obrambni liniji. Ti naj bi na indijske vojake izstrelili štiri granate na raketni pogon in tri do štiri rafale iz avtomatskega orožja.

M. S.