Pakistanski sestri je “iz časti” umorila lastna družina

Pištola, izpraznjeni naboji. Fotografija je simbolična. (Foto: Pixabay)

Pakistanki Aneeso in Arooj Abbas so umorili člani njune lastne družine. Domnevno je šlo za umor iz časti. Dekleti sta imeli špansko državljanstvo. Sorodniki so ju umorili, ko sta bili na obisku v Pakistanu. Najprej so ju zadavili, zatem pa še ustrelili. Aretiranih je bilo več njunih sorodnikov. 

Očeta Aneese in Arooj Abbas, dveh pakistanskih sester, ki sta živeli v Španiji, in ki naj bi ju maja 2022 iz časti umorila njuna lastna družina, so katalonske oblasti v bližini Barcelone aretirale zaradi soudeležbe pri umoru. Prav tako je že bilo aretiranih šest drugih članov družine, in sicer kmalu po dvojnem umoru. Trenutno so v pakistanskem priporu. Domneva se, da sta bili 24-letna Anessa in 21-letna Arooj, ki sta imeli špansko državljanstvo, žrtev umora iz časti. Sestri sta se pred tem morali v Pakistanu poročiti s svojima bratrancema, poroča Remix News.

Zatem pa bi tudi njima pomagali pridobiti špansko državljanstvo. Svoji družini sta povedali, da se želita ponovno poročiti v Španiji. Toda njuna družina v Pakistanu ju je obtožila, da namerno odlašata z vlogami za pridobitev vizumov za svoja zakonca. Domneva se, da sta bili sestri pretentani in sta se 19. maja skupaj z materjo vrnili v Pakistan, le dan po prihodu pa grozljivo umorjeni. Najprej sta bili zadavljeni, zatem pa še ustreljeni. Mati, ki je dekletoma želela pomagati, je bila medtem zaklenjena v drugi sobi.

Domen Mezeg