fbpx

Palestinci na meji z Izraelom v Gazi izobesili kar nacistično svastiko!

Nacistična svastika, ki so jo Palestinci izobesili na meji (Foto: Twitter)

Na področju Gaze še naprej vre. Palestinski protestniki so namreč na tamkajšnji meji v petek izobesili palestinsko zastavo, ki pa so ji, da bi kar najbolj čustveno izzvali Izraelce na drugi strani, dodali kar nacistično svastiko. Ob tem so v izraelske obrambne sile metali tudi kamenje, bombe in druga eksplozivna sredstva. Le dan prej je Palestinec poskušal preiti mejo in pri tem napadel ter ranil tri izraelske vojake.

Nasilje na območju Gaze se nadaljuje. Pri tem ga še podpihujejo določena simbolna dejanja, ki se jih poslužujejo predvsem Palestinci. Ti so tako na primer v petek na meji z Izraelom v okviru protestov, ki se jih je udeležilo več kot 6 tisoč ljudi, poleg svoje, palestinske zastave, izobesili kar nacistično svastiko, poroča Breitbart. S tem so želeli predvsem čustveno izzvati Izraelce, za katere omenjeni simbol predstavlja spomin na neizmerno trpljenje, ki so ga Judje doživljali v času holokavsta.

Izraelske obrambne sile so se na omenjeni dogodek že odzvale z zapisom na Twitterju, v katerem je na pesniški način poudarjeno, da gre pri potezi Palestincev za čisto sovraštvo, čemur je dodano, da bodo izraelske čete varovale svojo državo “danes in vsak dan v prihodnje“. Zapisu je dodana tudi fotografija sporne nacistične svastike, ki so jo izobesili Palestinci.

Izgredi v četrtek in petek
Petkovi izgredi Palestincev na meji med Gazo in Izraelom so bili tudi sicer polni nasilja. Protestniki so namreč v izraelske obrambne sile med drugim metali kamenje, bombe in druga eksplozivna sredstva. 51 Palestincev je bilo poškodovanih, 24 od njih neposredno zaradi ognja, s katerim so odgovorili Izraelci. Le dan prej, v četrtek, so bili trije izraelski vojaki poškodovani, ko je eden izmed Palestincev oborožen poskušal preiti mejo ter pri tem streljal vsevprek. Vsi trije omenjeni vojaki so poškodovani, a je njihovo stanje stabilno, Palestinec, ki je incident zakuhal, pa je bil ubit s strani izraelskih obrambnih sil.

Palestinski izgredniki (Foto: Twitter)

Hamas v bojih z izraelsko vojsko uporablja tudi drone
Nasilje na območju Gaze se sicer stopnjuje vse od začetka leta, pri čemer protestniki zahtevajo pravico do vrnitve palestinskih beguncev na svoje domove v sedanjem Izraelu. Pri tem veliko nevarnost za Izrael predstavlja predvsem dejstvo, da Hamas in druge podobne skupine v Gazi vedno bolj uporabljajo drone in druge tehnološke novosti, s katerimi lažje nadzirajo premike izraelske vojske.

Rajko Golob