Palestinci na meji z Izraelom v Gazi izobesili kar nacistično svastiko!

Nacistična svastika, ki so jo Palestinci izobesili na meji (Foto: Twitter)

Na področju Gaze še naprej vre. Palestinski protestniki so namreč na tamkajšnji meji v petek izobesili palestinsko zastavo, ki pa so ji, da bi kar najbolj čustveno izzvali Izraelce na drugi strani, dodali kar nacistično svastiko. Ob tem so v izraelske obrambne sile metali tudi kamenje, bombe in druga eksplozivna sredstva. Le dan prej je Palestinec poskušal preiti mejo in pri tem napadel ter ranil tri izraelske vojake.

Nasilje na območju Gaze se nadaljuje. Pri tem ga še podpihujejo določena simbolna dejanja, ki se jih poslužujejo predvsem Palestinci. Ti so tako na primer v petek na meji z Izraelom v okviru protestov, ki se jih je udeležilo več kot 6 tisoč ljudi, poleg svoje, palestinske zastave, izobesili kar nacistično svastiko, poroča Breitbart. S tem so želeli predvsem čustveno izzvati Izraelce, za katere omenjeni simbol predstavlja spomin na neizmerno trpljenje, ki so ga Judje doživljali v času holokavsta.

Izraelske obrambne sile so se na omenjeni dogodek že odzvale z zapisom na Twitterju, v katerem je na pesniški način poudarjeno, da gre pri potezi Palestincev za čisto sovraštvo, čemur je dodano, da bodo izraelske čete varovale svojo državo “danes in vsak dan v prihodnje“. Zapisu je dodana tudi fotografija sporne nacistične svastike, ki so jo izobesili Palestinci.

Izgredi v četrtek in petek
Petkovi izgredi Palestincev na meji med Gazo in Izraelom so bili tudi sicer polni nasilja. Protestniki so namreč v izraelske obrambne sile med drugim metali kamenje, bombe in druga eksplozivna sredstva. 51 Palestincev je bilo poškodovanih, 24 od njih neposredno zaradi ognja, s katerim so odgovorili Izraelci. Le dan prej, v četrtek, so bili trije izraelski vojaki poškodovani, ko je eden izmed Palestincev oborožen poskušal preiti mejo ter pri tem streljal vsevprek. Vsi trije omenjeni vojaki so poškodovani, a je njihovo stanje stabilno, Palestinec, ki je incident zakuhal, pa je bil ubit s strani izraelskih obrambnih sil.

Palestinski izgredniki (Foto: Twitter)

Hamas v bojih z izraelsko vojsko uporablja tudi drone
Nasilje na območju Gaze se sicer stopnjuje vse od začetka leta, pri čemer protestniki zahtevajo pravico do vrnitve palestinskih beguncev na svoje domove v sedanjem Izraelu. Pri tem veliko nevarnost za Izrael predstavlja predvsem dejstvo, da Hamas in druge podobne skupine v Gazi vedno bolj uporabljajo drone in druge tehnološke novosti, s katerimi lažje nadzirajo premike izraelske vojske.

Rajko Golob

 • ZatonMesecnikov

  Zgodovinski spomin je še svež na prijateljevanje Delavca in Socialista Adolfa, z Jeruzalemskim Muftijem. Imela sta namreč enak cilj. Končno rešitev judovskega vprašanja.

  Vojaški cilj 5 arabskih agresorskih armad na takrat 1 dan star izrael, leta 1947, je bil poriniti vse Jude v morje. Ta vojaški cilj so javno razglasili.

  in 100% bi ga izvedli, če bi jim invazija uspela. Vendar jim preživelih iz nemških delavsko socialističnih koncentracijskih taborišč ni uspelo premagati. Ker le ti se niso bali ničesar več v življenju.

  • Zmernež

   Zgodovinski spomin je še svež na prijateljevanje Delavca in Socialista Adolfa, z Jeruzalemskim Muftijem. Imela sta namreč enak cilj. Končno rešitev judovskega vprašanja.
   Seveda je tako prijateljevanje treba vsekakor obtožiti…glede na namene Hitlerja…Kot je bilo tudi podobno prijateljevanje in zavezništvo napram Hitlerjevi Nemčiji s strani vodstva domobrancev..se strinjaš ?

   • macon

    Gnusi se nam povojni pokol civilistov in ujetnikov, vendar vi to pridno tlačite v predalček, da smo v vsem za domobrance. V bistvu je sramota, kako bedni in lažnivi ste levičarji.

    Še stotič samo zate: ne da se zagovarjati okupatorske pomožne milice domobrancev in velika večina opozicije je prav nič ne zagovarja. Povojni pokoli so gnusni iz čisto humanističnega vidika.

    • Zmernež

     Ste me kar hudo napadli, ampak ne zamerim, ker ste verjetno mislili, da se strinjam s tem kar se je zgodilo z različnimi ujetniki in civilisti po drugi svetovni vojni. Tudi jaz mislim, da je bila to neizmerna tragedija in zločin, kajti med tam pobitimi so bili v ogromni večini navadni ljudje, tudi veliko 20-letnih fantov, ki so bili v vsem kar se je dogajalo med vojno povsem nedolžni. Sploh niso vedeli, kaj se dogaja. Ali pa jim je morda lokalni duhovnim tako rekel, ali pa so šli, ker so nekam morali iti, drugače bi nastradala njihova družina. So pa tudi tu za njihovo tragično usodo krivi nekateri vodji iz zmagovalne strani, ne pa celotno partizansko gibanje, kjer je bila večina zaradi ljubezni do Slovenije, tako med katoliškimi kot tudi komunističnimi partizani. To, da razni Ribičiči niso šli v zapor, kljub svoji starosti, pa je bila nova tragedija in sramota za vso Slovenijo.

     • macon

      Se opravičujem, ker ne vem, če ste levičar.

      Navajeni smo, da se nam lima domobranstvo v vsem, čeprav gre samo za obsodbo komunističnih pokolov.

      Po mojem je bil pokol vgrajen v komunistično delovanje, brez njega ne bi bilo zmage revolucije in spremembe družbene hierarhije.

   • ZatonMesecnikov

    #Kot je bilo tudi podobno prijateljevanje in zavezništvo napram Hitlerjevi Nemčiji s strani vodstva domobrancev..se strinjaš ?#

    Ne strinjam se, saj so bili Domobranci del nemških obooženih sil. Mnogi so namreč videli v Komunizmu in projektu Sovjeti sveta večjo nevarnost za Slovence od nemcev.

    pa mnogi bi jim po 50 letih komunizma v Sloveniji pritrdili.

 • Ryuk

  Palestinci so pokazali svoj pravi obraz.
  In vemo, kdo jih tu podpira.

 • xtc

  Še en dokaz ,da med Socialisti in Islamisti in multikultarji ni posebnih razlik.

 • Anton

  če mene vprašate kakšna je razlika med levičarji in palestinci, je odgovor nobena, oboji so nebodigatreba sodrga, ki ničemur koristnemu ne služi, razen da dela zgago na tem planetu.

  sarkazem press

 • etrusk

  To zaničevanje -svastike- je ena velika svinjarija . Takim bi svetoval , da preštudira Slovensko-Etruščansko-Minojsko zgodovino.