fbpx

Panika na pariški železniški postaji: policija aretirala 20-letnega državljana Malija z nožem v rokah

Foto: Twitter

Parižani so spet v skrbeh, saj so na železniški postaji Gare du Nord policisti aretirali moškega z nožem v roki. Od četrtkovega terorističnega napada dalje v mestu prevladuje prav posebej napeto vzdušje in ker se oblasti bojijo najhujšega, bo v času predsedniških volitev še posebej poostrena varnost, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policijski vir je izdal, da so policisti takoj, ko so bili opozorjeni na nevarnost, prispeli na železniško postajo in aretirali moškega. Pri tem ni bilo nobenih poškodb in smrtnih žrtev, delovanje na postaji pa je bilo nekoliko ohromljeno. Britanski Express poroča, da je tiskovni predstavnik francoske policije sporočil, da je moški pred aretacijo grozil policistom in povzročal splošno paniko med prisotnimi potniki na železniški postaji.

Zmedeni potniki na postaji pustili kose prtljage
Reuters poroča, da so številni potniki ob aretaciji zapadli v paniko in v begu pustili za seboj več kosov prtljage. Od četrtkovega napada na Elizejskih poljanah, v katerem je umrl policist, dva policista in ena turistka pa sta utrpela poškodbe, v mestu vlada nemirno stanje. Iz tega razloga so oblasti, da bi državljane pomirile, sporočile, da bo v času nedeljskih volitev še posebno poostren nadzor.

Foto: Twitter

STA poroča, da je bil danes zaradi terorističnega napada, v katerem je bil ubit policist Xavier Jugele, protest proti napadom na policiste, ki se ga je udeležilo 200 soprog policistov in partneric ter drugih družinskih članov. BBC poroča, da so v znak simbolike v zrak spustile črne in rožnate balone, pri čemer črni simbolizirajo umrle policiste, rožnati pa družinske člane ubitega policista, ki jih ti pustijo za seboj zaradi opravljanja svoje dolžnosti.

V Franciji vladajo izredne varnostne razmere, odkar so se pričeli vrstiti množični teroristični napadi, pri čemer je treba omeniti, da je od leta 2012 dalje zaradi tovrstnih napadov umrlo že kar 239 ljudi.

N. Ž.