fbpx

Panika v Avstraliji: Islamski skrajnež ubil moškega, za talko vzel žensko in izrazil vdanost Islamski državi

Foto: EPA

V Avstraliji je policiji znan islamski skrajnež v času ramazana ubil moškega in vzel žensko za talko. Med prebivalci se je odvijala drama in zavladala panika, ko so zaslišali številne strele.

V ponedeljek je moški, znan protiteroristični policiji, za talko vzel žensko in domnevno ubil moškega ter medtem poklical v televizijsko redakcijo ter dejal: “To je za Islamsko državo, to je za Al Kaido.“ V ozadju je bilo slišati nemočne krike neznane ženske, čemur je sledila močno oborožena racija, v kateri so policisti obkolili stanovanjsko zgradbo na Bay Streetu v Melbournu. Med napadalcem in policijo je prišlo do silovitega streljanja, pri čemur so bili poškodovani trije policisti. Medtem se je med prebivalci odvijala panika in so se razbežali na vse strani. Nato je skrajnež prišel iz stanovanja, policija pa ga je ustrelila.

Foto: Twitter

V Melbournu so tako tako do zob oboroženi policisti obkolili stanovanjsko zgradbo. Vdanost islamskega skrajneža Islamski državi zdaj preiskuje protiteroristična policija v Viktoriji in skuša poiskati povezave med napadom ter skrajno skupino.

Z. V.