fbpx

Panika v Beli hiši – spopad z oboroženim moškim

Foto: epa

Agent tajne službe je pred Belo hišo ustrelil oboroženega moškega. Ker se je moški upiral in ni želel odvreči orožja, so ga ustrelili v trebuh in v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico.

Belo hišo so zaradi incidenta za nekaj časa zaprli, v njej pa ni bilo predsednika Baracka Obame, ki je v tem času ravno igral golf v Marylandu. V stavbi je bil prisoten le podpredsednik Joe Biden, ki so ga odpeljali na varno območje. V okolici hiše je bilo tudi več turistov, nihče pa ni bil poškodovan.

Kot je pojasnila tajna agencija, so moškega, ki je oborožen prišel pred Belo hišo, večkrat opozorili, naj odvrže orožje, a tega ni storil. “Ker ukaza ni upošteval, ga je eden izmed agentov ustrelil z enim strelom, nato pa so ga odpeljali,” so še dodali po poročanju BBC.

Motiv ni znan
Kakšen je bil motiv moškega, za zdaj še ni znano, mediji pa poročajo, da gre za neuravnoteženo osebo, ki ji niti ni uspelo uporabiti strelnega orožja.

To sicer ni prvi incident, ki so ga v zadnjem obdobju doživeli v Beli hiši. V aprilu je tajna služba aretirala moškega, ki je plezal preko ograje. Leta 2014 je v stavbo z nožem udrl iraški vojni veteran, leta 2011 pa so v Beli hiši ustrelili Oscarja Ortego-Hernandeza, ki je želel ubiti Obamo.

B. O.