Panika v Franciji, razneslo je pošiljko z eksplozivom! Več ranjenih, med njimi tudi majhna punčka!

Foto: twitter

V francoskem Lyonu je danes odjeknila eksplozija, pri čemer je bilo podatkih regionalnih oblasti najmanj osem ljudi ranjenih, med njimi tudi 8-letna punčka. Eksplodirala je pošiljka z eksplozivom, je po poročanju francoskih medijev povedal policijski vir.

Regionalne oblasti so na Twitterju zapisale, da je eksplozija odjeknila na območju za pešce na križišču ulic Victorja Hugoja in Sala. Pošiljka z eksplozivom, v kateri so bili vijaki in žeblji, je bila postavljena pred tamkajšnjo pekarno, je povedal policijski vir.

Foto: twitter

Francoski predsednik Emmanuel Macron je eksplozijo označil za napad. Po trenutnih podatkih ni bilo smrtnih žrtev, ampak zgolj ranjeni, je povedal v intervjuju, ki so ga v živo prenašali prek Youtuba.

Po podatkih regionalnih oblasti je bilo lažje ranjenih osem ljudi, pri čemer njihova življenja niso ogrožena, med njimi pa tudi 8-letna punčka.

Na kraj je prispel lyonski državni tožilec, tam pa so tudi strokovnjaki za eksplozivne naprave. Kraj so zavarovali, ljudem pa so svetovali, naj se mu izogibajo.

J. G.