fbpx

Papeški nuncij pri Evropski uniji umrl zaradi covida

Aldo Giordano (Foto: Vatican News)

Nadškof Aldo Giordano je umrl minuli četrtek v belgijskem Löwenu za posledicami koronavirusnega obolenja, kot so po navedbah spletnega portala Vatican News potrdili na Komisiji škofovskih konferenc pri Evropski uniji (ComECE) in z vatikanskega državnega tajništva.

Vatikanski diplomat je dopolnil 67 let. Papež Frančišek ga je v letošnjem maju imenoval za naslednika francoskega nadškofa Alaina Lebeaupina na položaju nuncija pri Evropski uniji. Septembra je Giordano po okužbi z novim koronavirusom zbolel za covidom-19.

Pred tem nuncij v Venezueli
Od leta 2013 je bil Giordano apostolski nuncij v Venezueli, ki jo pretresa huda politična in družbena kriza, pred tem pa je leta 2008 prevzel položaj stalnega opazovalca Svetega sedeža pri Svetu Evrope v Strasbourgu. V letih med 1995 in 2008 je bil glavni tajnik Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE) s sedežem v švicarskem Sankt Gallenu.

Nadškof Giordano, rojen 20. avgusta 1954 v severni Italiji, je študiral v domačem kraju Cuneo in na univerzi Gregoriana v Rimu. Med študijem je intenzivno preučeval delo Friedricha Nietzscheja.

Družina