fbpx

Papež Frančišek na poti v Afriko

Foto: epa

Papež Frančišek v sklopu mednarodnih potovanj prvič odhaja v Afriko. Tamkajšnjim prebivalcem je poslal dve videosporočili, eno v angleškem jeziku in drugo v francoskem. Vrhunec papeževega obiska bodo srečanja z mladimi, ki predstavljajo najbolj obetajoče upanje za prihodnost solidarnosti, miru in napredka.

Argentinski papež bo med petdnevno turnejo v trojici držav (Keniji, Ugandi in Srednjeafriški republiki) pozval k prizadevanjem za mir, socialno pravičnost in spravo med islamom in krščanstvom, medtem pa bodo imeli njegovi telesni stražarji polne roke dela. Območje, ki ga bo obiskal sveti oče, je namreč prežeto z nasiljem džihadistov.

»Spodbujati moramo medsebojno razumevanje in spoštovanje«
Papež je prebivalcem Kenije in Ugande sporočil, da prihaja kot služabnik Evangelija, da bi razglašal ljubezen Jezusa Kristusa in Njegovo sporočilo sprave, odpuščanja in miru. “Živimo v času, ko so verniki vseh verstev in ljudje dobre volje povsod poklicani spodbujati medsebojno razumevanje in spoštovanje, drug drugega podpirati kot člane iste človeške družine. Kajti vsi smo Božji otroci,” je poudaril papež.

Papež podpira medverski dialog
Papež Frančišek poudarja, da v Srednjeafriško republiko, kjer prihaja do spopadov med muslimansko in krščansko milico, prihaja kot glasnik miru. Prav tako bi rad podprl medverski dialog in spodbudil miroljubno sobivanje v vaši državi: “Vem, da je to mogoče, saj smo vsi bratje,” je še dodal po poročanju Radia Ognjišče.

N. K., STA