Papež Frančišek ob svetovnem dnevu revežev med več tisoč revnimi

Foto: epa

Papež Frančišek bo današnji dan preživel v družbi več tisoč revežev z vseh koncev Evrope. V baziliki svetega Petra je daroval mašo, nato pa bo z njimi delil obrok, s čimer bodo v Vatikanu obeležili prvi svetovni dan revežev.

Povabilu na obeleževanje nove katoliške slovesnosti v Vatikanu se je odzvalo med 6000 in 7000 revnih, predvsem iz Italije, Francije, Španije in Poljske. Pri maši, ki se je začela ob 10. uri, je papežu Frančišku pomagalo 12 oseb, med njimi migranti, reveži in brezdomci. “Reveži so tisti, ki nam odprejo nebeška vrata, so naša vozovnica za raj. Evangelij nam nalaga dolžnost, da jim pomagamo,” je pri maši dejal papež.

Po maši bo približno 1500 ljudi kosilo s papežem, ostali pa bodo dobili hrano na številnihkrajih v Vatikanu in Rimu, piše STA. Papež Frančišek, ki se ima za “uličnega papeža”, je ob svoji izvolitvi leta 2013 dejal, da želi voditi revno cerkev za revne ljudi. “Revščina ni naključje, temveč ima vzroke, ki jih je treba prepoznati in odstraniti,” je v četrtek na družbenem omrežju Twitter zapisal papež.

C. Š.