fbpx

Pariški operni balet nagnal ukrajinskega baletnika, ki je kolegom sporočil, naj bodo moški: “Na odru je že ena balerina, ne potrebujemo dveh”

Sergei Polunin (vir: twitter)

Balet pariške Opere je odpustil ukrajinskega baletnega zvezdnika, ki naj bi nastopil v produkciji Labodjega jezera, potem ko so v javnost prišle objave na Instagramu, v katerih se je zavzel za moškost v baletu.

“Bodite moški! Vsem moškim, ki se ukvarjajo z baletom, na odru je že ena balerina, ne potrebujemo dveh. Moški naj bo moški in ženska naj bo ženska. Moška in ženska energija ustvarjata ravnovesje. Zaradi tega imate jajca,” je v izjavi na Instagramu, ki ga je stala vloge v Labodjem jezeru, zapisal ukrajinski baletnik Sergei Polunin.

“Nekateri mislijo izven baleta, človek, kaj je narobe s tabo? Ženske skušajo prevzeti moške vloge zato, ker jih ne jeb**e in ker ste v sramoto (moškemu rodu). Moški so volkovi, moški so levi, moški so glave družin, ki bi morali poskrbeti za vse! Kaj se je zgodilo?” je bil kritičen Polunin.

“Kaj se je zgodilo? Nehajte biti šibki, bodite moški, bodite bojevniki! Kaj je narobe z vami??? Nimam spoštovanja za vas, življenje vas bo teplo, vas spravilo na kolena in vas izpljunilo. Potrebujete dobro klofuto, da vas zdrami, neverjetno!!!”

Sergei Polunin (Vir: Twitter)

Objava na Instagramu, v kateri naj bi baletnik kritiziral svoje poženščene kolege, je bila po pisanju portala RT  razlog, da so Polunina prejšnji vikend nagnali iz prestižnega pariškega opernega baleta.

Polunin velja za enega najboljših baletnikov v svoji generaciji. To dokazuje tudi dejstvo, da ima že naslednji vikend nastop v produkciji Raymonde, ki jo pripravlja Bavarski državni balet. Če so komentarji o poženščenih moških zmotili Francoze, se zdi, da ne motijo Bavarcev. Na splošno Poluninu kontroverznost ni tuja, lansko leto je namreč baletnik, rojen na Krimskem polotoku, sprejel rusko državljanstvo, njegove objave pa pogosto hvalijo in podpirajo Rusijo in Putina.

Ivan Šokić