Pazite, s kom si dopisujete preko spleta! Moški, ki se je izdajal kot “velik ljubek medvedek”, obtožen posilstva

Foto: Pinterest, Slika je simbolična

Moški močnejše postave je v Veliki Britaniji obtožen posilstva ženske v njenem lastnem domu, ker ga je zavrnila, saj je bil v živo veliko debelejši, kot so nakazovale fotografije njegovega profila na internetni strani za zmenke. Na sojenju je krivdo zanikal.

44-letni Christopher Schubert se je na internetni strani za zmenke Match.com opisal, da je “velik ljubek medved, ki išče svojega partnerja”, in si v januarju 2018 izmenjaval sporočila s simpatijo, nato pa se je je par dogovoril, da se srečata na njenem domu. Toda visoka romantična pričakovanja so nenadoma splahnela, ko je ženska videla Schuberta v živo, saj se je izkazalo, da je je ta veliko debelejši, kot je pričakovala.

Ženska, ki je hotela ostati anonimna, ga je kljub ugotovitvi, da si ne želi z njim imeti ničesar, vljudno povabila na skodelico čaja, da se malo podružita in potem odideta vsak v svojo smer. Policistom je povedala: “Ko je prišel, je očitno takoj vedel, da na svoji sliki profila ni videti tako, kot je. Če sem iskrena, sem si mislila: ‘S***je, ogromen si. Popolnoma predebel si.’ Povedala sem, da ne bova seksala. Mislila sem, da bo spil skodelico čaja in poklepetal.” Naslednje jutro v zgodnjih urah je domnevna žrtev policiji prijavila, da jo je Schubert spolno napadel in posilil.

Zdravniški pregled ženske, ki je iz pravnih razlogov ni mogoče imenovati, je pokazal “raztrganine in odrgnine”, skladne z “grobim” spolnim odnosom, je potrdila porota. Schubert je na sodišču zanikal obtožbe in trdil, da je bil seks sporazumen. Sojenje se še ni končalo in se bo nadaljevalo.

Eva Poljanc