fbpx

Pedofilom skrbno skrivajo identiteto

Foto: YouTube

Rotherhamski svet buri duhove, ker štirim moškim azijskega porekla, ki so bili osumljeni spolnega nadlegovanja najstnice, ni preprečil dostopa do belopolte najstnice, pri tem pa jim je celo zakril identiteto. 

Ranljivo deklico bele polti, ki živi v Južnem Yorkshiru v Angliji, so avgusta našli v eni izmed hotelskih sob v družbi enega od teh moških. V bližnji okolici pa je bilo mogoče zaslediti vodko, kanabis, kondome in azijsko oblačilo za ženske, poroča Daily Mail.

Sodnik je deklico opisal kot zlomljeno, kaotično mlado osebo, ki je bila vrsto let žrtev fizičnih, čustvenih in seksualnih zlorab.

Podrobnosti o primeru so želeli skriti pred javnostjo
Rotherhamski svet je podal odredbo, da se deklici, ki ima v sodnih dokumentih ime Otrok G, ni potrebno soočiti z moškimi. Toda prejšnji teden so svet obtožili, da poskuša zaradi odločitve, da gre v tem primeru za “pomanjkanje dokazov”, javnosti prikriti podrobnosti odločitve. Zaradi številnih pritožb s strani medijev je bil primer le predstavljen javnosti.

To je še eden izmed škandalov v Južnem Yorkshiru, kjer kar 1.400 deklic iz otroških domov ali težavnih okolij pogostokrat pade v kremplje pedofilov.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Skoraj vsi storilci naj bi bili del plenilskih pakistanskih tolp in nekateri se bojijo, da bodo v primeru, če se jih lotijo, označeni kot rasisti.

Ne želijo razkriti identitete azijskih moških
V sodbi, ki je bila izrečena včeraj, so odpravili obstoječe začasne odredbe, ki dekle držijo proč od moških, potem ko se je svet odločil, da s procesom sojenja ne bo nadaljeval. Sodnik pa je med drugim zavrnil prošnjo medijev, da razkrijejo imena vseh štirih moških, ki so jih do sedaj imenovali zgolj z inicialkami: MN, NN, HH in LL.

Sodnik je zavrnil prošnjo Timesa, da bi razkril imena moških, nič pa niso dejali glede deklice. Svojo odločitev pa so upravičili s trditvijo, da njihovih imen ne želijo objavljati, da se deklica, Otrok G, ne bi preko imen identificirala z moškimi.

V nekaterih primerih brez problema razkrijejo identiteto osumljencev
V Birminghamu pa se je pred nedavnim pripetil primer, ko je sodišče zaprlo 10 moških, ki so nadlegovali najstnico in pogosto pristopali tudi k drugim neznanim dekletom. Sodnik je v tem konkretnem primeru dovolil, da se identificira imena moških, kljub temu da imen žensk niso razkrili.

V tem primeru je sodnik celo dejal, da prav nihče ne more dvomiti v zlobo seksualnega zlorabljanja otrok.

Zlorabljena deklica ima za sabo težavno otroštvo
Sodnik je Otroka G poimenoval kot mlado belopolto dekle v poznih najstniških letih, ki je pozornost socialne službe vzbudila leta 2012. Najstnica naj bi imela za seboj zgodovino bežanja od doma in rednega neobiskovanja šole, prav tako naj bi si sama zadajala bolečine in zlorabljala droge.

Po navedbah sodnika naj bi bilo iz poročil razvidno, da naj bi se leta 2014 veliko zadrževala v družbi Azijcev, prav tako pa naj bi že bila v zvezi s fantom azijskega porekla. Znano naj bi bilo, da je imela spolne odnose v naslednjem vrstnem redu: NN, HH in LL, se pa pojavljajo vprašanja glede narave teh odnosov.

Nato pa je pripomnil, da obstajajo dokazi, da so jo eni izmed moških napadli, policistom pa je deklica povedala, da se še posebej boji HH-ja. Med drugim je sodnik tudi dejal, da mu ni jasno na podlagi dostopnih informacij, zakaj niso že prej zaščitili Otroka G na podlagi petega dela zakona o otrocih iz leta 1989.

Sodnik je povedal, da so avgusta najstnico našli v hotelu v družbi LL-ja, v njem pa naj bi bil tudi MM, ki je že pred prihodom policije odšel domov. V hotelu naj bi našli tudi steklenico vodke, kanabis, kondome in žensko azijsko oblačilo.

Deklica naj bi bila po prepričanju policistov žrtev spolnega izkoriščanja

Nemudoma je bila zahtevana policijska zaščita Otroka G. Policisti, ki so obiskali prizorišče, so prišli do zaključka, da je bila deklica žrtev spolnega izkoriščanja s strani LL-ja in potencialno tudi s strani drugih moških. Nemudoma so deklico spravili v varno hišo.

LL in MM sta bila aretirana zaradi suma trgovine z ljudmi z namenom spolnega izkoriščanja, kar je v nasprotju z zakonom o modernem suženjstvu.

“Najbolj tragično je, da je bila deklica že vrsto let žrtev fizičnih, čustvenih in spolnih zlorab,” je dejal sodnik in poudaril, da je bila v preteklosti vpletena v disfunkcionalne odnose z enim ali več povezanimi moškimi, vendar pa naj ne bi bilo dovolj dokazov, da naj bi jo kdo izmed moških spolno zlorabljal. 

Pomanjkanje dokazov zaradi šuma v komunikaciji
Med drugim pa je sodnik opozoril, da se je potrebno v tem primeru nekaj naučiti  iz napake, ki je nastala v komunikaciji med rotherhamskim svetom in policijo Južnega Yorkshira.

Po besedah sodnika naj bi bila ustvarjena posebna skupina, ki naj bi skupno združila vrsto agencij, ki se borijo proti seksualnemu izkoriščanju otrok v Rotherhamu. Zaradi napake v komunikaciji policija ni bila obveščena glede namere sveta, da se opravi sodne odredbe proti moškim. Ko pa je policija vložila svoje dokaze, je bilo očitno, da ni aktivno pripomogla k odredbi, ki bi bila usmerjena proti moškim.

N. Ž.