fbpx

Pedofilskemu učitelju, ki se je poročil s 13-letnico iz Bangladeša, zgolj prepovedali poučevati

Pedofilski učitelj fizike Jochim Nur (vir: twitter)

34-letni učitelj fizike Joshim Nur je svojo 13-letno nevesto (v sodnih dokumentih označena kot otrok A) spoznal leta 2006 v Bangladešu, ko je bil star 22 let. Čeprav ga je po poročanju Daily Maila mladoletno dekle opozorilo na svojo starost in da obiskuje 8. razred, se je vseeno poročil z njo in si jo vzel na poročno noč.

Glede na starost dekleta, ki ni bilo sposobno privoliti v spolni odnos, je to očiten primer pedofilije in posilstva. Nur se zagovarja, da ni vedel, koliko je dekle staro, to pa naj bi potrjevali tudi dokumenti ob selitvi mladoletnice v Veliko Britanijo, na katerih piše, da je bila stara 18 let. Ravno tako naj bi mu isto potrdila dekličina družina.

Test, opravljen na kosteh zdaj polnoletne ženske, je potrdil, da je bila v času poroke mladoletna. Sodišče pa je razsodilo, da bi moral biti Nur sposoben oceniti, da je bila njegova žena mladoletno dekle, daleč od polnoletnosti. Ko sta prispela v Veliko Britanijo, jo je odpeljal na ginekološko kliniko, kjer je prejemala kontracepcijske tablete. “Gospod Nur je stopil v zakon in spolno razmerje s 13-letnim otrokom. Gospod Nur ni pokazal uvida v svoja dejanja ali kako so ta vplivala na otroka A,” so zapisali na sodišču.

Nosilec presoje Alan Meyrick je ob tem dejal: “Po moji presoji njegov manko uvida pomeni, da obstaja tveganje, da se njegovo obnašanje ponovi.” Tako je zagotovil, da Nur ne bo nikoli več učil. To je vseeno premalo.

Ivan Šokić