Pijanemu Mohamedu zaradi napada na nočni klub 28 let zapora

Foto: družbena omrežja

Obiskovalec kluba, ki je pijan in zadrogiran zapeljal iz maščevanja z avtom v klub, je bil obsojen na 28 let zapora.

21-letni Mohamed Abdul je 17. marca lansko leto veseljačil v nočnem klubu Blake’s v Gravesendu v angleški pokrajini Kent. Po pričevanju zaposlenih je popil vsaj petnajst “štamperlov” vodke in tekile, za nameček pa po oceni pokadil med pet in deset “jointov” marihuane. Pijan in zadet je postal težak za obiskovalce in osebje kluba, zato so ga postavili pred vrata. Užaljen v svoji “časti” je Mohamed pretil varnostnikom, ki so ga postavil pred vrata, češ, da jih bo pobil in naj raje izpraznijo klub, preden pride nazaj, je poročal Voice of Europe.

Čez deset minut se je dejansko vrnil, za volanom avtomobila, in se zapeljal direktno skozi vrata kluba prav na nabito polno plesišče. Na srečo ni bilo mrtvih, čeprav je bilo vsaj deset ljudi bolj ali manj ranjenih – med njimi ženska s zlomljeno medenico, druga s zlomljenim kolenom in moški, ki je imel prelomljeno golen.

Sodišče ga je obsodilo za krivega dveh poskusov umora, pri katerih je bilo uporabljeno kot orožje vozilo. Obsojen je bil na dvakrat po osemindvajset let zapora, kazni pa bosta tekli istočasno.

Skandal24.si