fbpx

Po 12 urah konec drame obleganja luksuznega hotela s talci v Afganistanu

Foto: Intercontinental hotel Kabul

Po 12-urni drami se je končno končalo obleganje hotela Intercontinental v Kabulu. Afganistanska vlada sporoča, da je bilo vseh šest napadalcev ubitih. Ne glede na to pa nekateri poročajo, da je še vedno mogoče slišati strele. Po uradnih podatkih notranjega ministrstva je bilo ubitih najmanj 18 civilistov, od tega 14 tujih državljanov. Po neuradnih podatkih bi se število mrtvih lahko povzpelo celo čez 40. 

Lokalni mediji na podlagi informacij notranjega ministrstva poročajo, da so afganistanske sile ponovno prevzele nadzor nad hotelom, potem ko se je končalo 12-urno obleganje hotela. Med umrlimi v napadu je najmanj 18 civilistov, od tega 14 tujih državljanov.

Še vedno naj bi se slišali streli
Čeprav so uradniki najavili konec obleganja, so se v nekaterih lokalnih medijih pojavila poročanja o navedbah prič in novinarjev s terena, ki pravijo, da se obleganje še zdaleč ni končalo, saj je še vedno mogoče slišati strele. Pozneje je tiskovni predstavnik notranjega ministrstva po navedbah Russia Today pojasnil, da še vedno poteka operacija normalizacija razmer.

Foto: Hotel Intercontinental v Kabulu

N. Ž.