fbpx

Po 50 letih je sin Roberta Kennedyja razkril pravo identiteto morilca svojega očeta!

Thomas Eugene Cesar (vir Instagram))

Thomas Eugene Cesar (vir Instagram)

Dinastija Kennedyjevih spada med najvplivnejše politične družine 20. stoletja v Združenih državah Amerike. A najbolj si jih je svetovna javnost zapomnila po atentatu na Johna F. Kennedyja leta 1963 v Dallasu ter atentatu na njegovega brata Roberta Francisa “Bobbyja” Kennedyja leta 1968 v hotelu Ambassador v  Los Angelesu. Po 50 letih je sin Roberta Kennedyja razkril resnico o resničnem morilcu njegovega očeta.

Svet še danes preiskuje atentat na Johna F. Kennedyja iz leta 1963. Kljub ujetim krivcem je poznejše raziskovanje tega najbolj razvpitega atentata pokazalo, da je pri pripravljanju na umor Kennedyja sodeloval cel svet, kot se rado pove v današnjih dneh. Najslavnejši film o atentatu je leta 1991 posnel ameriški režiser Oliver Stone, in sicer JFK. Vendar se je nova tragedija Kennedyjevih zgodila 5. junija 1968, ko so v kuhinji hotela Ambassador v Los Angelesu ubili njegovega brata Roberta Kennedyja. Čeprav so domnevnega morilca prijeli in ga obsodili, se je resnica po 50 letih šokantno spremenila, ko se je preko socialnih omrežjih oglasil sin RFK-ja, Robert Kennedy mlajši.

Robert Kennedy mlajši je na svojem Instagram profilu razkril pravo ime oziroma identiteto morilca svojega očeta. To naj bi bil nihče drug kot Thane Eugene Cesar, ki je umrl v mesecu septembru na Filipinih. Po poročanju portala DailyMirror je Thane Eugene Cesar opravljal vlogo varnostnika v hotelu Ambassador v Los Angelesu. Robert Kennedy je slavil zmago na primarnih demokratskih predsedniških volitvah, saj je veljal za vodilnega kandidata demokratske stranke. Njegov morilec je službo v hotelu dobil le dober teden dni pred tragičnim dogodkom. “Cesar je bil ves čas ob mojem očetu. Pograbil je mojega očeta za komolec in ga odvlekel proti domnevnemu morilcu Sirhanu. Bila je velika gneča, okrog 77 ljudi se je nahajalo v prostoru. Sirhan je bil od mojega očeta oddaljen od tri do šest metrov, ko je sprožil dva strela. Vendar je Cesar stal takoj za mojim očetom, ko je padel, in Cesar je imel ob tem naslonjeno svojo pištolo na telo mojega očeta. Po poročilu mrliškega oglednika dr. Thomasa Noguchija so bili za smrt mojega očeta usodni streli, ki jih je dobil od zadaj v telo. V tistem trenutku se je tam nahajal le Cesar. Dober teden dni pozneje je prodal svojo pištolo, ko je dobil namig, da bi ga lahko preiskovali v preiskavi. Cesar je bil velik sovražnik mojega očeta, ker se je zavzemal za pravice temnopoltih. Načrtoval sem srečanje z Cesarjem in ponudil plačilo njegovemu agentu Danu Moldede, vendar se z mano ni hotel srečati. Policija ni nikoli resno preiskovala vlogo Cesarja v umoru mojega očeta,” zaključuje presunljivo izpoved o umoru svojega očeta Robert Kennedy mlajši.

Zapisana resnica Roberta Kennedyja mlajšega o morilcu svojega očeta (vir Instagram)

Zapisana resnica Roberta Kennedyja mlajšega o morilcu svojega očeta (Vir: Instagram)

Atentati so velikokrat spremenili potek zgodovine; atentat na Krambergerja še danes buri duhove slovenske javnosti
Zgodovina pomni mnogo odmevnih atentatov, ki so spremenili potek dogodkov. Prva svetovna vojna se je začela, ko je Gavrilo Princip ubil prestolonaslednika Franca Ferdinanda. Umor dveh srbskih mladoporočencev v enem izmed krajev v Bosni in Hercegovini naj bi veljal za uradno vojno napoved Srbije Bosni in Hercegovini. Tudi Slovenija ni nedolžna glede odmevnih atentatov, ki niso bili nikoli natančno razjasnjeni. Najbolj znan slovenski politični atentat je leta 1992 doživel Ivan Kramberger. Svoj usodni konec je dočakal 7. junija 1992, ko naj bi ga v čudnih okoliščinah, v pijanem stanju in z razdalje 65 metrov ubil lovec Peter Rotar. Slovenska verzija “kennedyjevskega atentata” še danes buri duhove, saj so se v poznejšem času izkazala druga dejstva, in sicer, da je bila v umor vpeta takratna “globoka država” v Sloveniji.

Luka Perš