Po hrvaških mestih potekali najbolj množični shodi v podporo nerojenim otrokom, zbralo se je med 15 in 20 tisoč ljudi!

Foto: Twitter

Na Hrvaškem je v soboto potekal že četrti shod za življenje, družino in Hrvaško pod geslom: “Zaščitimo najbolj ogroženo manjšino na Hrvaškem- nerojene otroke!” Shoda se je udeležilo med 15 in 20 tisoč ljudi.

V večih hrvaških mestih je v soboto potekal že četrti shod za življenje, družino in Hrvaško, tokrat pod geslom: “Zaščitimo najbolj ogroženo manjšino na Hrvaškem- nerojene otroke!”

Največ udeležencev se je zbralo v Zagrebu, kjer je več tisoč glava kolona ljudi krenila proti centru mesta, vendar so jih za trenutek zaustavili nasprotniki, posredovati je morala policija in shod se je nemoteno nadaljeval.

Predsednica združenja V imenu družine dr. Željka Markić je izjavila, da gre za največje število ljudi, ki se je zbralo na podobnih shodih. “Sem hodimo za tiste, ki sami tega ne zmorejo,” je dejala Markićeva.

V Zagrebu je imel glasbeni nastop tudi hrvaški rock pevec Marko Perković Thompson. Že v ponedeljek pred shodom je javnosti sporočil, naj podprejo iniciativo in tako pokažejo, da so prijatelji in narod življenja.

H. M.