fbpx

Po levičarskem Hollywoodu nov škandal spolnega nadlegovanja – tokrat hude obtožbe letijo na Evropski parlament in nekatere evropske poslance

Evropski parlament in nekaj evropskih poslancev se je znašlo v preiskavi zaradi spolnega nadlegovanja starejših evroposlancev, ki radi prežijo na mlada dekleta, ki v to pomembno evropsko institucijo pridejo na prakso. Tuji mediji poročajo o masturbiranju, dotikanju in opolzkih SMS-sporočilih.

Britanski Sunday Times razkriva, da je več kot deset mlajših žensk, sicer izobraženih in z znanjem več jezikov ter z diplomami s prestižnih evropskih univerz, postalo žrtev starejših evropskih poslancev, večinoma poročenih in z družinami.

Nekatere obtožbe so precej hude, saj poročajo o vsaj enem evroposlancu, ki si je drznil masturbirati pred mlado praktikantko, ena od deklet pa je prijavila uglednega poslanca blizu 60 let z družino in otroci, ki jo je v dvigalu potisnil v kot in jo tam pričel otipavati ter ji govoriti opolzke besede. “Najprej me je pobožal po laseh in se dotaknil vratu, nato pa je z rokami spolzel po hrbtu,” je dejala ena izmed domnevnih žrtev, ki se ga sprva ni upala prijaviti zaradi strahu pred izgubo službe.

Evropski parlament je priložnost za izkušnje mladih praktikantov
Britanski tabloid pa je razkril enega izmed domnevnih predrznežev, to je francoski član skupine “zelenih” in nekdanji minister za okolje Yves Cochet. Novinarji so namreč razkrili njegova SMS-sporočila, ki jih je poslal 25-letni asistentki nekega drugega evropskega poslanca, v katerem je želel z mladenko govoriti o “strasteh, sanjah in fantazijah”, saj ga je ta zavrnila pri povabilu na večerjo. “Vem, da je klišejsko, da star moški vabi lepo dekle, toda ali se bojiš, kaj bodo rekli drugi? Ali se bojiš mene? … Ali morda ne hrepeniš po čudovitih in neizpolnjenih pričakovanjih?,” je še zapisal.

Foto: iStock

Znana je tudi zgodba 24-letne pravnice, ki jo je zasledoval pomemben nemški evropski poslanec, ko jo je dohitel, pa ji je z roko prekrižal pot, se je dotaknil po oprsju in ji dajal komplimente zaradi videza.

C. Š.