fbpx

Po Londonu vročica “kulturne obogatitve” zajela tudi Nemčijo: V enem dnevu pet napadov z nožem

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

V Nemčiji se spopadajo z vedno večjim porastom števila napadov z noži. V nedeljo je tako prišlo kar do petih napadov v različnih nemških mestih. V napade sta bila vpletena vsaj dva migranta, več ljudi pa je bilo hospitaliziranih.

Napadi, do katerih je prišlo v nedeljo, so v državi zbudili veliko pozornosti, saj, kakor so zapisali pri Voice of Europe, Nemci niso vajeni takega nasilja.

Do prvega napada je prišlo malo pred peto uro v nedeljo zjutraj. Začelo se je s prepirom med več moškimi v lokalu v Kölnu. Eden od moških je drugega večkrat zabodel z nožem, zaradi česar je žrtev potrebovala operacijo, da so ji rešili življenje. Policija je zaradi napada aretirala 26-letnika. Oba pa naj bi bila pod vplivom alkohola.

Poskus umora ali “naključen izpad nasilja”
Zatem je prišlo do napada v Lingenu v Spodnji Saški, kjer sta 44-letnico dva neznanca zvlekla s kolesa in jo poškodovala z nožem. Najstniška napadalca sta pobegnila, ko je začela klicati na pomoč. Nemški policisti primer obravnavajo kot poskus umora, a še niso uspeli identificirati napadalcev.

Foto: epa (Slika je simbolična)

V Nürembergu je ob petih zjutraj nekdo napadel 18-letno dekle, kar naj bi bil po poročanju medijev “naključen izpad nasilja”. Policija je v zvezi z “naključnim izpadom nasilja” aretirala 25-letnega prosilca za azil iz Iraka.

Še enega moškega, ki naj bi bil, sodeč po opisu, arabskih korenin, iščejo v zvezi z napadom z nožem v mestu Mülheim an der Ruhr. Žrtev, ki so jo zabodli, trdi, da jo je znanec zvabil na mesto, kjer je prišlo do incidenta, v katerem so sodelovali še štirje drugi osumljenci.

Napadi z noži postajajo stalnica
Osumljenec v zadnjem napadu z nožem, ki se je zgodil v Frankfurtu, je bil 19-letnik, ki se je predal policiji v zvezi z napadom z nožem na 22-letnika, ki je bil zaradi napada hospitaliziran. V napad naj bi bilo vključenih še sedem drugih napadalcev.

Do serije napadov z noži je prišlo komaj dva meseca potem, ko so v Nürembergu zabodli tri ženske, in en mesec potem, ko je afganistanski migrant zabodel 25-letno Poljakinjo in s tem ubil njenega še nerojenega otroka.

Ivan Šokić