fbpx

Po najnovejših anketah Trump uživa najvišje zaupanje med volivci glede ekonomije v zadnjih 30 letih

Donald Trump, Angela Merkel in Emmanuel Macron (vir: twitter)

Ameriški predsednik je v zadnjih anketah dosegal najvišjo stopnjo odobravanja na področju ekonomije med vsemi predsedniki v zadnjih tridesetih letih. Njegovo delo odobrava 53 odstotkov ljudi. Številke brezposelnih so najnižje v zadnjih desetletjih, medtem ko je trg dela vedno večji.

V ZDA beležijo najnižjo stopnjo brezposelnosti med črnci, hispanci in Azijci v zgodovini države. Zahvale po poročanju Voice of Europe gredo ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, ki je s svojo protekcionistično politiko pokazal, da je mogoče imeti cvetočo ekonomijo, če postavimo interese lastne države na prvo mesto.

Tako njegovo delo na področju ekonomije po zadnji Gallupovi anketi odobrava 53 odstotkov Američanov. V povprečju se je odobravanje vseh ameriških predsednikov od Ronalda Reagana do Baracka Obame na področju ekonomije vrtelo okoli 45 odstotkov.

Rezultati Trumpove ekonomije govorijo zase
Tako je videti, da so celo Trumpovi kritiki prisiljeni priznati uspeh politike ameriškega predsednika, saj ji trenutno ni para. Kitajska ekonomija se sesuva, vse odkar je Trump uvedel 250 milijard dolarjev dodatnih tarif na uvoz iz Kitajske. Francija ima trenutno desetodstotno stopnjo brezposelnosti in na sto tisoče migrantov, ki vlečejo državno socialno pomoč. Kritiki niso verjeli, a dejstva govorijo zase. Sprostitev socialne blagajne z neuvažanjem migrantov in ščitenjem domačega trga je ZDA omogočilo, da uspevajo, medtem ko drugi veliki tekmeci stagnirajo.

Ivan Šokić