fbpx

Na begu dva nova oborožena in nevarna osumljenca pariškega pokola

Foto: epa

Belgijsko tožilstvo je v sporočilu zapisalo, da išče dva neidentificirana osumljenca, ki naj bi Salahu Abdeslamu, enemu od domnevnih organizatorjev terorističnih napadov v Parizu, pomagala priti na Madžarsko. Oblasti so pozvale javnost, naj bo pozorna na dvojico, saj sta oborožena in nevarna.

V uradu belgijskega tožilca so pojasnili, da je bila najdena ponarejena osebna izkaznica enega od osumljenih, ki je na begu. Ta izkaznica je bila uporabljena za nakazilo iz Bruslja v Pariz štiri dni po pokolu v Parizu. 750 evrov je bilo prenesenih na račun sestrične glavnega organizatorja napadov Abdelhamida Abaaouda. Z isto izkaznico naj bi bila najeta tudi hiša v kraju Auvelias na jugu Belgije, poroča STA.

Foto: epa

Foto: epa

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP naj bi napadalci to hišo uporabili kot skrivališče pri načrtovanju pariškega pokola. Abdeslam je bil nazadnje viden 9. septembra, ko ga je policija ustavila na madžarsko-avstrijski meji v družbi dveh moških, ki sta imela ponarejene dokumente. Predstavljala sta se kot Belgijca Soufiane Kayal in Samir Bouzid.

Glavni organizator Abaaoud in njegova sestrična Hasna Aitboulahcen sta bila ubita v policijski raciji v Parizu pet dni po napadih. V isti raciji je bila ubita še tretja, neidentificirana oseba.

A. D., STA