fbpx

Po napadu na avtobus, poln južnokorejskih državljanov, južnokorejsko veleposlaništvo državljanom odsvetuje potovanje v problematični francoski departma

Foto: epa

Južnokorejsko veleposlaništvo svari pred obiskom regije Seine-Saint-Denis v Parizu, ki jo obvladujejo migranti, po tem, ko so ti napadli avtobus, poln turistov – južnokorejskih državljanov, poroča ameriški Breitbart. 

Pet moških je splezalo na avtobus, v katerem je bila skupina okrog 40 južnokorejskih turistov. Nekatere so oklofutali, jim zagrozili in jih oropali, medtem ko je avtobus obstal sredi protestov, ki so bili uperjeni proti policiji.

Potnikom grozili s prazno steklenico
Vsiljivci so najprej oklofutali nekatere izmed potnikov, nato nadaljevali s plenjenjem vozila, pri čemer so kradli dragocenosti, kot so: bančne kartice, gotovina in celo karte za vlak Eurostar, nato pa poskušali podtakniti požar. Po navedbah južnokorejskega veleposlaništva v Parizu so storilci ob vkrcanju na avtobus začeli kričati in groziti turistom s prazno steklenico, ki so jo uporabili za topotanje po glavah turistov v začetnem delu avtobusa.

Foto: epa

Foto: epa

Do incidenta je prišlo, ko je bila skupina počitnikarjev na poti od Eifflovega stolpa do hotela v Seine-Saint-Denisu. Po incidentu so se turisti panični vrnili v hotel, vodja hotela pa je povedala, da nato niso želeli zapustiti hotela, saj so incident želeli prijaviti policiji. Hotelirka je za francoski Le Parisien povedala, da je incident obžalovanja vreden in dodala, da je na srečo dogodek obrobne narave. Iz tega razloga je južnokorejsko veleposlaništvo svojim državljanom svetovalo, naj ne potujejo v predmestje Seine-Saint-Denis.

Protestniki razbijali okna in zažigali vozila
V soboto zvečer, ko se je zgodil incident na avtobusu, se je v protestu proti policiji v bližini hotela zbralo okrog 2.000 protestnikov, ki so v roku ene ure postali nasilni. Po poročanju lokalnih medijev so protestniki uporabili solzivec, razbijali okna in zažigali vozila.

Foto: epa

Foto: epa

Seine-Saint Denis je francoski departma (večja upravna enota), kjer je bilo že leta 2005 med mladoletnimi okrog 60 odstotkov prebivalcev tujega izvora. Prejšnji mesec pa je bilo mogoče v Franciji opaziti upad turistov iz Vzhodne Azije, kar pripisujejo porastu nasilja in kriminala.

N. Ž.