Po navodilih z videoposnetkov na YouTubu se je odločila roditi doma, a je izkrvavela in umrla

Krithiga je bila učiteljica (foto: twitter)

Družinski prijatelji so prepričali par iz Indije, da je bolje roditi otroka doma kot v bolnišnici. Čeprav noben od njiju nima ustrezne izobrazbe, sta navodila, kako roditi otroka, vzela kar z YouTuba.

28-letna Krithiga iz indijskega mesta Tirupur je namreč po porodu izkrvavela. 22. junija je rodila deklico, z možem Karthigeyanom pa že imata triletno hčer, ki jo je rodila brez kakršnihkoli zapletov, zato sta se tudi odločila za porod doma.

Njuna družinska prijatelja, zakonca Praveen in Lavanya, sta ju prepričala, da zdravnikov ne potrebujeta, saj namreč ne verjameta v sodobno medicino. Zato sta jim pošiljala kar videoposnetke z YouTuba in jima priporočala, naj porod opravita kar doma. Seveda videoposnetki niso prikazali, kakšni zapleti vse se lahko zgodijo, zato na to nista bila pripravljena. Ko je Krithiga rodila deklico, je posteljica ostala v maternici, zato je izkrvavela do smrti. Šele takrat so jo odpeljali v bolnišnico, zdravnikom pa ni preostalo nič drugega, kot da le še razglasijo njeno smrt. Policija je zaradi dogodka sprožila preiskavo proti zakoncema in proti možu.

Par iz Indije. (Foto: Twitter)

A. L.