Po navodilih z videoposnetkov na YouTubu se je odločila roditi doma, a je izkrvavela in umrla

Krithiga je bila učiteljica (foto: twitter)

Družinski prijatelji so prepričali par iz Indije, da je bolje roditi otroka doma kot v bolnišnici. Čeprav noben od njiju nima ustrezne izobrazbe, sta navodila, kako roditi otroka, vzela kar z YouTuba.

28-letna Krithiga iz indijskega mesta Tirupur je namreč po porodu izkrvavela. 22. junija je rodila deklico, z možem Karthigeyanom pa že imata triletno hčer, ki jo je rodila brez kakršnihkoli zapletov, zato sta se tudi odločila za porod doma.

Njuna družinska prijatelja, zakonca Praveen in Lavanya, sta ju prepričala, da zdravnikov ne potrebujeta, saj namreč ne verjameta v sodobno medicino. Zato sta jim pošiljala kar videoposnetke z YouTuba in jima priporočala, naj porod opravita kar doma. Seveda videoposnetki niso prikazali, kakšni zapleti vse se lahko zgodijo, zato na to nista bila pripravljena. Ko je Krithiga rodila deklico, je posteljica ostala v maternici, zato je izkrvavela do smrti. Šele takrat so jo odpeljali v bolnišnico, zdravnikom pa ni preostalo nič drugega, kot da le še razglasijo njeno smrt. Policija je zaradi dogodka sprožila preiskavo proti zakoncema in proti možu.

Par iz Indije. (Foto: Twitter)

A. L.

 • Volkhv

  Že v stari Sumeriji so poznali babice ali varuške pri porodih. Imenovale so se “Ane”(=babica v turščini, madžarščini, italijanščini(proto turški/proto sumer. nosilci so bili moški s haplo skupino R1b) oz. “Inane” (=stara proto turška (ne enačiti te besede s trenutnim narodom Turkov) oz. še do danes so besede ostale v pomenu “Nanny” (Njanja v ruščini, “nenika” v prekmurščini ter “nona” v italijanščini…Mesto “Ninaveh” pravzaprav pomeni “trdnjavo” oz. “varuhinjo” – vojaška garnizija, čeprav so “sumerologi” to besedo popolnoma drugače tolmačili) in so dejansko ene najstarejših poklicev, torej porodničarke, varuhinje, babice etc). Porodničarstvo ni le poklic, ampak je torej znanost, ki ima korenine že v starih civilizacijah, samo današnji feministični idiotizem je minljiv in bo hitro minil, z degeneriranimi posamezniki, morda narodi…

 • Anja M.

  RIziko je tako doma kot v bolnišnici. Najbrž je doma nekaj večji in tak, ki se to odloči to pač vzame v zakup. Ampak tudi, če se odločiš za porod doma, je fino imet ob sebi nekoga, ki ima tudi znanje iz prakse.

 • Waltter

  Zgodbi manjka še najbolj poglaviten del to je denar ki ga morajo plačati za zdravstveno oskrbo ne glede na gre zgolj za porod. In tukaj najverjetneje leži srž problema za kaj sta se odločila za porod doma.
  In še nekaj tukaj gre za Indijce in verjetno sta že prej vedela da bo deklica in sta najverjetneje imela neke čudne namene glede ubogega otroka to kar počnejo Indijci z deklicami je roko na srce katastrofa.
  Sicer ne vem niti jaz niti novinar ozadja in špekuliranje z Youtubom in njegovimi posnetki ter neke vrste prepričevanje svojcev je za članek sicer dobro za bralca pa zgolj poneumljanje.