Po objavi poročila glede ruskega vpletanja v predsedniške volitve: Donald Trump demokratom v stilu Igre prestolov sporočil: “Konec igre!”

Foto: Twitter

Ameriški demokrati besnijo, saj je iz objavljenega poročila posebnega tožilca Roberta Muellerja o ruskem vpletanju v ameriške volitve 2016 razvidna ugotovitev, da med Trumpovo volilno kampanjo in Rusijo ni prišlo do nikakršne kaznive zarote. Ker demokrati očitno še vedno ne morejo preboleti poraza Hillary Clinton, je Trump na družabnem omrežju Twitter objavil fotografijo sebe, na kateri je upodobljen kot lik iz priljubljene serije Igra prestolov, z napisom: “Konec igre (Game over): brez dogovarjanja, brez obstrukcije. Za nasprotnike in skrajno leve demokrate.”

448 strani dolg redigirani dokument predstavlja rezultat 22 mesecev trajajoče preiskave s strani Muellerja, ki je bil imenovan za preiskavo domnevnega ruskega vpletanja v zadnje predsedniške volitve z namenom, da ugotovi, če je prišlo do morebitnega dogovarjanja.

Pravosodni minister William Barr je javnosti sporočil, da je Bela hiša v celoti sodelovala v preiskavi posebnega tožilstva in skrbela za to, da je to imelo neomejen dostop do Bele hiše in dokumentov v povezavi s kampanjo. Svetovalcem prav tako niso bila podana nikakršna navodila glede pričanja. “Obenem predsednik ni storil nobenega dejanja, ki bi posebnemu tožilcu onemogočil dostop do dokumentov in prič, potrebnih za zaključek njegove preiskave,” je izpostavil po poročanju STA.

Trumpovi odvetniki niso zahtevali prikritja nobenih informacij
Preiskava Muellerja ni ugotovila, da bi Trumpova ekipa v kampanji kakorkoli sodelovala z rusko stranjo pri vmešavanju v predsedniške volitve. Barr je ob tem komentiral, da ruski operativci niso imeli podpore Trumpa, kot tudi ne podpore njegove kampanje ali pomoči koga izmed Američanov. Barr izpostavlja, da bi morali biti ob takšni ugotovitvi hvaležni vsi Američani. Ob tem si demokrati prizadevajo za pridobitev poročila brez prikritih delov, ker se nadejajo, da bi v teh delih našli obremenilne dokaze. Potrebno je pripomniti, da Trumpovi odvetniki pred objavo poročila niso podali nikakršne zahteve za prikritje kakšnih podatkov, prav tako niti Bela hiša ni podala zahtev za prikritje kakšne informacije.

Foto: epa

Ameriški predsednik Trump je ob objavi delno prikritega poročila povedal, da ima dober dan. “Ni bilo sodelovanja, ni bilo oviranja (pravosodja). Nikoli ga ni bilo, nikoli ga ne bo,” je izpostavil in ob tem dodal prepričanje, da se ta prevara ne sme zgoditi nikoli več nobenemu drugemu predsedniku. Po oceni Nancy Pelosi, predsednice demokratov v predstavniškem domu ameriškega kongresa, naj bi bilo sedaj bolj kot kadarkoli prej nujno pričanje Muellerja pred kongresom. Na drugi strani pa vodja republikanske večine v senatu Mitch McConnell izpostavlja, da se veseli podrobne preučitve poročila.

H. M.

 • xtc

  Bravo Trump,sesuva lažnivce v prah oz.njihova laž in sovražnost se jim vračajo v fris,upam ,da bodo volilci prepoznali to levo greznico in jo kaznovali kot je treba na volitvah.

 • Olga101

  Sramotno je, kako “demokrati” – levičarji od vsega začetka napadajo Trumpa in mu podtikanjo vse tisto, kar delajo sami! Zdaj je čas, da se preišče njih in Nobelovega podkupljeca Obamo, ki je s svojim levicarskim politikantstvom ogrozil Ameriko in cel svet!

  • Frank Novak

   In Olgiste

 • ZatonMesecnikov

  Ni sramotno, kako ameriški Demokrati napadajo Trumpa. Pač njihova stvar in del Igre Prestolov.

  Bistveno bolj sramotno je, kako se slovenski levičarji zaganjajo v Trumpa na čelu z Ćelavim Edijem. In to kljub temu, da je princesa na prestolu Slovenka.

  To samo dokazuje, da Državljanska vojna v Sloveniji 1941- naprej nima meja. Saj pljuvajo tudi po slovenki, prvi dami sveta, ker ni “naša” in prvorazredna…

 • stajerc5

  Pocasi je ze prav smesno, kolikokrat so se ze zapeljali v slepo ulico in se razbili v Trumpovem zidu!USA “demonkrati”

 • šmentanamuha

  Trump je faca, men je kul.

 • garfi

  L-uzerji ne odnehajo in collusion-delusion gonijo dalje
  tudi kućanova rtv

 • Frank Novak

  Trump ma Vas rad, tako kot papez, Josip Broz in Katarina Kresal.

  • Ivo Coz

   Ja, res, ena sama ljubezen nas je. No, kakšna “majhna” vojna nam pa res ne sme pokvariti sreče.

 • Iztok Kresnik

  Pozdravljeni najbolj žalostno je kako jih napadajo naši levičarski mediji so kaj lepega napisali o prvem paru sveta samo jih žalijo in zanicujejo

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!