Po strelskem pohodu islamističnega skrajneža na Floridi, ki je ubil 3 ljudi, so aretirali 6 saudskih državljanov!

Oporišče ameriške mornarice na Floridi, kjer je prišlo do streljanja (Foto: epa)

Po strelskem pohodu v oporišču mornarice Pensacola na Floridi, kjer je islamistični skrajnež ubil tri ljudi, so organi pregona aretirali še šest saudskih državljanov, od katerih naj bi trije snemali strelski pohod. Preden se je podal na pohod, je strelec na Twitterju objavil manifest, v katerem je Američane označil kot narod zla. Predsednika Donalda Trumpa je že poklical saudski kralj Salman, ki mu je zagotovil, da napad ne predstavlja saudskega naroda.

V petek se je zgodil še en napad islamista, tokrat v oporišču ameriške mornarice na Floridi, kjer je študent letalstva iz Saudske Arabije pričel streljati v učilnici, pri čemer so umrli trije ljudje, še dvanajst pa je bilo ranjenih, vključno z dvema šerifovima namestnikoma, ki sta prva prispela na kraj dogajanja. Kot poroča CNBC, je napad prekinil namestnik šerifa, ki je s strelom ubil strelca. Napadalec je bil identificiran kot Mohammed Saeed Alshamrani, ki se je v oporišču Pensacola izobraževal. Breitbart zdaj poroča, da je bilo v zvezi z dogodkom že aretiranih šest saudskih državljanov, med njimi trije, ki naj bi snemali strelski pohod.

Pred pohodom je strelec na Twitterju objavil manifest
Strelec je pred strelskim pohodom na družbenem omrežju Twitter objavil krajši manifest, v katerem je sporočil, da je proti “zlu in Ameriki kot celoti, ki se je sprevrgla v narod zla.” Zapisal je še: “Nisem proti vam samo zato, ker ste Američani, ne sovražim vas zaradi vaših svoboščin, sovražim vas, ker vsak dan podpirate, financirate in izvajate zločine ne le proti muslimanom, pač pa tudi proti človeštvu.”

Oporišče ameriške mornarice na Floridi, kjer je prišlo do streljanja (Foto: epa)

Senator Scott pozval k pregledu vseh programov za vojaško izobraževanje tujcev na ameriških tleh
Na dogajanje se je že odzval floridski republikanski senator Rick Scott, ki je pozval k pregledu vseh ameriških programov, ki so namenjeni vojaškemu izobraževanju tujih državljanov na ozemlju ZDA: “Ne bi smeli zagotavljati vojaškega urjenja ljudem, ki nam želijo škodovati.” Scott je napad označil za teroristično dejanje, ne glede na to, ali je napadalca motiviral radikalni islamizem ali pa je šlo za mentalno neuravnovešeno osebo. Dodal je še, da je “jasno, da moramo sprejeti ukrepe, da bodo vsi tuji državljani temeljito pregledani, preden se vključijo med ameriške vojake in vojakinje.”

Saudski kralj Trumpu zagotovil, da terorist ne predstavlja saudskega naroda
Na dogajanje se je odzval tudi ameriški predsednik Donald Trump, ki je izrekel sožalje svojcem in sporočil, da je že prejel klic saudskega kralja Salmana, ki mu je zagotovil, da so “Saudijci besni zaradi barbarskih dejanj strelca in da ta oseba na noben način in v nobeni obliki ne predstavlja čustev Saudijcev, ki imajo radi ameriški narod.” Saudska Arabija si sicer prizadeva izboljšati svoj mednarodni ugled po lanskem umoru kolumnista Washington Posta Džamala Khašokdžija, ki so ga umorili saudski obveščevalci v prostorih saudskega konzulata v Istanbulu, nato pa so njegovo truplo razkosali.

Rok Krajnc

 • trumpet2018

  na kurah pravijo, da je študent in da gre za strelski pohod :) in da še raziskujejo, če gre za terorizem, nekaj komentatorjem se tam zdi da je pravilno naredil, ker menda so zda zlo vsega zla, ko sem temu ćloveku napisal, da je idiot in da podpira terorizem, so me takoj blokirali za 7 dni, no ja ok, ponavadi me za 14 dni, podpornika teroristov seveda niso brisali, živela svoboda govora – po levaško

  • macon

   Levičarsko sovraštvo zahodne civilizacije je bolezensko, shizofreno.

  • hribovc

   kar se blokiranja tiče so še večji bedaki na mmc…

  • Ronin

   Sem si pa prišel na tolažilno ramco..

 • MijamotoMusaši

  Smrad vedno bolj leze in zaudarja z gnijoče ga sistema v USA. Karma in univerzialni zakon. Slednjega se ne da pretentat s politično nastavljenimi sodnki, ki si pravo prirejajo kot moralo, sebi v prid.

  • Janez Mayer

   Lahko potegneš kakšno primerjavo s slovenskimi sodniki in njihovo karmo, no?

   • MijamotoMusaši

    Na primer?

 • rubec

  “Saudijci besni zaradi barbarskih dejanj strelca in da ta oseba na noben način in v nobeni obliki ne predstavlja čustev Saudijcev, ki imajo radi ameriški narod.”

  Imajo tam kot zgleda tudi neke vrste radio Ga-Ga.

 • macon

  Nekdo nekaj dela ali študira in ga med tem zakolje ali poči sošolec ali sodelavec, ker je pač islamski skrajnež, ki se je do napada prikrival.

  Varnostna rešitev je lahko samo metanje muslimanov iz vseh inštitucij in njihovo odrivanje na rob zahodnih družb, ker nihče ne more vedeti, kaj se jim plete v glavi. Storjene krivice ne pomenijo nič, če se bo s takim radikalnim ukrepanjem preprečilo teroristično klanje.

  • Hanzi

   Podobno je probal A.H., pa se ni izšlo.

  • MijamotoMusaši

   Še bolj jih boš zradikaliziral.

   • macon

    Ti ljudje razumejo in spoštujejo samo silo, ker imajo predmoderne meme. Obnašamo se kot družbe revčkov in nas (upravičeno) zaničujejo.

    Potem jih družba revčkov še slika kot romantične borce za kulturno samosvojost, namesto, da bi jih zatolkla v poden. Revček si tudi ti, ker se bojiš, da se bodo zradikalizirali.

    Lahko se vsi skupaj mečejo na zobe za Alaha in si j.bejo milo mamico. Zahod je naredil ta svet, oni so pa pretežno nepismeni butli.

    • MijamotoMusaši

     Saj so jo imeli pod Gadafijen, Huseinom in drugim diktatorjem vzgojo s palico, ker primitivni klani ne razumejo dialoga. Pa ste ploskali za rušenje totalitarizmom z demokracijo

     • macon

      Nič nisem ploskal, ker morajo družbe najprej same razmišljati o svojih spremembah. Muslimani niso nikoli kot so Azijci in Evropejci.

      Drugače imajo pa nove diktatorje in isti krulec kot prej, samo verjetno še na nižjem nivoju, ker so si podrli kup zgrajenega.

     • MijamotoMusaši

      A ni še demokracije? Po diktatoeju diktator pravis kot po Titu Twito. Ironija usode. Nič se ne naučimo s ciklov zgodovine.

     • macon

      Če bi bil Twito kot Tito, ti tukaj ne bi otresal kot otresaš. Ampak bi nekje pazil, da ti žajfa ne pade na tla.

      Tukaj ni demokracije, ker ste levi zabiti in primitivni ter povsem nezreli za osebno svobodo. Postati individualec je zajebano, ni dovolj cuzati pivo v gostilni in gledati tekme.

     • MijamotoMusaši

      Arena je izum Rima. Kruha in iger za rajo!
      Postati individualist brez egoizma je zajebano.

      Po Titu Twito je šala na račun politika, ki si jo ni potrebno jemati preveč resno čeprav je v vsaki šali kanček resnice.

     • macon

      Twito je duhovito ampak Twito je bil vedno daleč od diktatorja in ekstremista kot ga slikajo levi skrajneži. Zlorabe, ki si jih dovoli trenutni glumaški bebček so veliko hujše kot karkoli Twitovega. Razen izvirnega greha prodaje orožja, glede katere pa se bom zadovoljil z dejstvom, da ne nastopa v mercedesih za 200 jurjev in podobnem luksuzu. Predstava, da bo po smrti užival v “nakradenem”, mi je smešna, oziroma nekaj kar lahko napleta bedni levičarski um. F21 tajkuni se medtem valjajo v razkošju.

      Seveda je za individualizmom egoizem, ker vzame časa in dela.

     • MijamotoMusaši

      Demoniziranje politikov oz aktarjev levega in desnega moštva je predstava v politični areni. Kruha in iger za rajo!

     • Hanzi

      Če se mi ne bi zdel normalen, ti na tvoj post sploh ne bi odgovarjal.Zagovarjaš, ker vsi kradejo, lahko kradem tudi jaz.Želim desno vlado in ne želim, da jo vodi JJ.Imamo Logarja, imamo Tomčevo. Zakaj ne? Z JJ smo samo opozicija.

     • macon

      Kdorkoli, ki bo ogrožal udbomafijo, bo opozicija. Oziroma mu bodo napletli medijski pogrom, sodne procese in “vstaje”.

      A ti niso jasne te osnove osnov? A se tolažiš, da živimo v normalni državi, ki ji je samo JJ v napoto? To so ti povedali levi.

     • Hanzi

      Po sedanjem volilnem sistemu absolutni zmagovalci volitev, ne bomo nikoli.Torej bo potrebno sestaviti koalicijo. Toda kako? Še NSI se pomika proti sredini, ker so ugotovili, da so brez bolj pragmatičnega vodje SDS, obsojeni na opozicijo. Udbomafije, kot opozicija ne moremo premagati.

     • macon

      Udbomafije ni mogoče premagati po politični legalni poti. Najprej bodo ekonomsko spravili na kolena še Slovenijo in osiromašili večino ljudi.

      Enostavno rabimo množične vstaje pa ne tistih režiranih, režimskih. Take, da bodo režimski mediji ves čas vreščali o fašizmu.

     • Hanzi

      Seveda so vstaje, ena od možnosti. Problem je, da Evropa v Sloveniji ne vidi totalitarnega režima, zato je malo možnosti za uspeh.

     • macon

      Represijo bodo zaostrovali, saj jim drugo ne ostane, če se hočejo obdržati na oblasti. Pomembno bo tudi, da se bodo osnovni kolovodje poslovili iz tega sveta, ker so nasledniki lahko samo šibkejši in jih je lahko samo več, da se bodo grizli med sabo.

     • MijamotoMusaši

      Množične vstaje so utopija. Opozicijiskim liderjem kot so Janša, Podobnik in Kangler ne bo nihče pošten sledil v množične vstaje. Sledite jim samo pešcica umoblniki, ki se prodate za pingo sok in žemljo ter organizirano eskurzijo v Lj.

     • MijamotoMusaši

      Ne ti si edini, ki se tolažiš z izgovori, žal je to resnica.

     • Janez Mayer

      Rušenju diktatur oz režimov je nadvse navdušeno ploskal radikalno levi Boštjan Mula Videmšek. Pomagal mu je Erik Valenčič, Boris Vasev pa se takrat še kalil v aktivizmu…, Ko sem jim nakajkrat na MMCju napisal da bo to prineslo samo sranje, so me skenslali.
      Tako, da ne govori o ploskanju kar tako na pošrek, no.

     • MijamotoMusaši

      Morali bi “pucat” pred lastnim pragom ne Gadafijevim.

 • sodnikisozločinci

  Na živalstvo, na uboge purane je pa pozabil.

 • sodnikisozločinci

  Čuteče bitje je brez sočutja ubilo tri čuteča bitja, grozno.

 • xtc

  Kakor koli že zadeva,je zelo nerodna za Salmana,seveda pa je težava ali želi nekdo namerno rušiti Salmana ali uničiti odnose z ZDA.
  Sicer pa je manifest precej podoben zmešnjavi med islamizmon in ssocializmom oz.levičarstvom,očitno se vse bolj formira pakt med levičarji in islamisti,ki jim zahodna civilizacija predstavlja neizmerno bolečino.

 • R7

  Dokler ne mečejo bomb in raket na njih, kot to počnejo amerosi po planetu, tako dolgo ni neke ekstra panike.

  Vsakega življenja je škoda, vsako življenje je sveto. Mar ne?

  Edino kar me čudi v tem primeru, da so tu bili vpleteni Saudski državljani, ZDA in Saudska so ja prijatelji z roko v roki, še posebej v Jemnu
  #spetigrevozadju