fbpx

Po treh dneh spet streljanje v Malmöju na Švedskem in nova smrtna žrtev

Streljanje v četrtek zvečer na Švedskem. Foto: twitter

Tri dni po umoru treh članov kriminalne združbe so v švedskem mestu Malmö ustrelili še enega moškega. 24-letnik je nato v bolnišnici ponoči podlegel poškodbam. Policija je sporočila, da so številne že aretirali.

V četrtek po 10. uri zvečer je bila policija obveščena o novem streljanju v tretjem največjem mestu na Švedskem, v katerem je bila ustreljena ena oseba. Odpeljali so ga v bolnišnico Skåne University, a je tam umrl. “Tisti večer smo aretirali več moških, ki so povezani s streljanjem,” je dejala policijska predstavnica Anna Göransson. “Preiskave potekajo, več informacij pa bomo posredovali kasneje,” je dodala.

Policija je kraj zločina v četrtek zvečer začasno zaprla in zasegla avtomobil, iz katerega naj bi streljali. Forenziki bodo pregledali tudi motor, ki je bil na kraju incidenta, da pa so ga osumljenci uporabili, niso mogli potrditi, poroča The Local. Streljanje bodo obravnavali ločeno od dogodka, ki se je zgodil pred tremi dnevi, ko so življenje izgubili trije ljudje, trije pa so bili ranjeni.

Foto: Twitter

Po ponedeljkovem streljanju so namreč poškodbam podlegli 19-letnik, 29-letnik in 27-letni moški. Trije, stari med 21 in 32 let, pa so v bolnišnici. Njihovo stanje je resno, a stabilno, je povedal šef policije. V mestu, po poročanju policije, trenutno poteka več konfliktov med tolpami in ponedeljkov incident je bil eden od njih. Vprašanja, ali sta dogodka povezana, policija ni želela komentirati, so pa dejali, da ta sum obstaja, saj tovrstnim dogodkom ponavadi sledi maščevanje.

Foto: Twitter

A. G.