fbpx

FOTO: Bomba, s katero je bilo razstreljeno rusko letalo

Foto: epa

Po infomacijah ruskih preiskovalcev nesreče naj bi v letalu, ki je konec oktobra strmoglavilo nad Sinajem, do eksplozije prišlo v potniški kabini. Bomba naj bi bila nastavljena pod sedež potnika v zadnjem delu letala. Letalo je v zraku razpadlo, vsi potniki pa so v trenutku umrli. 

Kot poroča ruski častnik Kommersant, je do eksplozije prišlo zaradi bombe, ki je bila nastavljena pod potnikov sedež. Eksplozija je odjeknila v zadnjem delu letala in pri tem uničila rep. Ljudje so zaradi nenadnega padca pritiska umrli praktično takoj. Bombo bi na letalo lahko prinesel kdo od letališkega osebja, bila pa je časovno tempirana.

Preberite tudi: 
Američani prepričani, da je bila v nesrečnem ruskem letalu bomba
Odgovornost prevzela IS. Trupla razmetana v območju dveh kilometrov
V Sudanu strmoglavilo že drugo rusko letalo, zaenkrat 40 mrtvih

Vodja ruske varnostne službe FSB Aleksander Bortnikov je že v torek sporočil, da je bilo strmolavljenje ruskega letala nad Sinajem posledica terorističnega napada. Dodal je še, da je eksplozijo povzročila doma narejena eksplozivna naprava. V Egiptu navedbe o terorističnem napadu še vedno zavračajo.

Islamska država je medtem na spletu objavila fotografijo bombe, ki naj bi eksplodirala v letalu – narejena je bila iz pločevinke.

M. G., STA