fbpx

Podivjani migrant iz Gambije se je lotil avtomobilov: Razbil jih je več kot dvajset in povzročil za 50 tisoč evrov škode!

Fotografija je simbolična (Foto: Facebook)

Policija iz nemškega Lauffena poroča, da je prosilec za azil iz Gambije razbil več kot dvajset avtomobilov, ki so bili parkirani na železniški postaji, in povzročil za več kot 50 tisoč evrov škode.

Po besedah migrantov, ki so prebivali v istem stanovanjskem objektu kot osumljenec, je Gambijec za razbijanje več kot ducata vozil uporabil železno palico. Pred izvedbo drznega vandalizma pa je celo opozoril policijo.

Po poročanju nemškega časopisa Stimme je mlad moški očitno že v nedeljo v azilnem zavetišču pričel z izvajanjem vandalizma. Ta je namreč z rezanjem poškodoval kable, telefone in kolesa, z izvijačem pa je povzročil luknje v kolesarskih pnevmatikah. Migranti iz azilnega doma so povedali, da je v ponedeljek zvečer Gambijec kričal na policijo, da bo naslednji dan nadaljeval z vandaliziranjem in se lotil osebnih avtomobilov, poroča Voice of Europe.

Foto: Facebook

Niso mu prepovedali izhoda
Ko se je situacija umirila, je policija ostalim migrantom naročila, naj jih kontaktirajo v primeru pojavljanja novih problemov. Poročajo, da so se delavci v azilnem zavetišču in mestni uradniki sestali v zavetišču za migrante, da bi se pogovorili o neprimernem obnašanju migranta iz Gambije. Čeprav se je ta obnašal problematično, mu niso prepovedali izhoda iz migrantskega doma, zato je lahko odšel ven in se lotil avtomobilov.

Tiskovni predstavnik policije je zavrnil komentar o tem, ali so na policiji kaj vedeli glede divjanja afriškega migranta ali ne. Kakorkoli, so pa na policiji potrdili, da so se morali dan prej, torej v nedeljo, odzvati na klic na pomoč, ker je ta grozil enemu izmed sostanovalcev, da ga bo ubil. Potem ko je migrant razbil parkirane avtomobile, ga je prijela policija, zatem pa je bil sprejet v psihiatrično bolnišnico. Razumljivo pa so lastniki avtomobilov, ki se jih je lotil podivjani migrant, jezni, saj očitno ni bilo narejeno ničesar, da bi bila škoda preprečena.
Hana Murn