Podivjani migrant iz Gambije se je lotil avtomobilov: Razbil jih je več kot dvajset in povzročil za 50 tisoč evrov škode!

Fotografija je simbolična (Foto: Facebook)

Policija iz nemškega Lauffena poroča, da je prosilec za azil iz Gambije razbil več kot dvajset avtomobilov, ki so bili parkirani na železniški postaji, in povzročil za več kot 50 tisoč evrov škode.

Po besedah migrantov, ki so prebivali v istem stanovanjskem objektu kot osumljenec, je Gambijec za razbijanje več kot ducata vozil uporabil železno palico. Pred izvedbo drznega vandalizma pa je celo opozoril policijo.

Po poročanju nemškega časopisa Stimme je mlad moški očitno že v nedeljo v azilnem zavetišču pričel z izvajanjem vandalizma. Ta je namreč z rezanjem poškodoval kable, telefone in kolesa, z izvijačem pa je povzročil luknje v kolesarskih pnevmatikah. Migranti iz azilnega doma so povedali, da je v ponedeljek zvečer Gambijec kričal na policijo, da bo naslednji dan nadaljeval z vandaliziranjem in se lotil osebnih avtomobilov, poroča Voice of Europe.

Foto: Facebook

Niso mu prepovedali izhoda
Ko se je situacija umirila, je policija ostalim migrantom naročila, naj jih kontaktirajo v primeru pojavljanja novih problemov. Poročajo, da so se delavci v azilnem zavetišču in mestni uradniki sestali v zavetišču za migrante, da bi se pogovorili o neprimernem obnašanju migranta iz Gambije. Čeprav se je ta obnašal problematično, mu niso prepovedali izhoda iz migrantskega doma, zato je lahko odšel ven in se lotil avtomobilov.

Tiskovni predstavnik policije je zavrnil komentar o tem, ali so na policiji kaj vedeli glede divjanja afriškega migranta ali ne. Kakorkoli, so pa na policiji potrdili, da so se morali dan prej, torej v nedeljo, odzvati na klic na pomoč, ker je ta grozil enemu izmed sostanovalcev, da ga bo ubil. Potem ko je migrant razbil parkirane avtomobile, ga je prijela policija, zatem pa je bil sprejet v psihiatrično bolnišnico. Razumljivo pa so lastniki avtomobilov, ki se jih je lotil podivjani migrant, jezni, saj očitno ni bilo narejeno ničesar, da bi bila škoda preprečena.
Hana Murn
 • ZatonMesecnikov

  #Policija iz nemškega Lauffena poroča, da je prosilec za azil iz Gambije razbil več kot dvajset avtomobilov,#

  Kaj pa so tako počasni pri postopku dodelitve azila, stanovanja in denarja. Da je 3x zapečenemu pao mrak na oči, kot bi dejali na Jugu.

  Malo je pospešil zadevo, sedaj bo zagotovo vročen pozitiven sklep. Drugače bo šlo še 20 avtomobilov.

  Vprašanje pa je, če tudi kasko pokriva takšne vrste škode. In ne bo zavarovalnica napotila imetnike na zasebne tožbe do 3x zapečenega za povrnitev škode….

  • Waltter

   v nemciji kasko vecinoma vandalizma ne pokriva, ampak ce pocakas do naslednjega dneva in nato poklices policijo ter prijavis tatvino pa gre skozi. Dovolj je tudi ob prijavi da reces da so ti nekaj iz avta odnesli.

   • ZatonMesecnikov

    Težko bo teh dvajset počakalo do naslednjega dne in vložilo prijavo. zavarovalnica že ve. Gambijec bo izgleda moral skeširati 50k ojrov….

 • RATATA

  Na Vransko z njim!

  • Franc Šink

   Misliš na tisto strelišče?

   • RATATA

    Jakajpak, no poligon za vožnjo že ne!

 • Unikatna

  Dokler se ne bodo lotili nepremičnin in premičnin politikov oz. podpornikov, se jim ne bo nič zgodilo! Kaj jim pa morajo? Nič…Vzeti jim nimajo kaj, deportirati jih ne smejo…Tako, da odškodnine tudi ne bo….

  • Peter serdinšek

   Odškodnina bo samo da ne iz njegovega žepa ampk bodo davkoplačevalci plačali! Poglej primer našega zdravstva. Ker je SLO sprejela te migrante in ogromno število jugovičev, albancev ipd. zdaj ti ljudje lepo koristijo našo zdravstvo zavarovalnice pa višajo nam položnice, ker kot pravijo se stroški zdravstva višajo v resnici se pa viša število prebivalcev kateri imajo bolezni, ki so v Evropi že izkoreninjene!

 • rubec

  Šusučelo.

 • Nata

  @Unikatna je dobro napisala. Nič jim ne morejo. Politike pa ne zanima škoda, ki jo delajo, saj vse narod plača !!

 • Franc Šink

  Kaj še vedno ni jasno, da nemški policist niti lulati ne sme brez dovoljenja (Erlaubnis) A Merkel.

 • Janez Kepic-Kern

  TO JE BOLJ VESELO !
  ŠALA

  VESELA NOVICA – RESNO – VESELA NOVICA
  Ta
  Ok e- portal NOVE24TV – DOKONČNO – Z A P U Š Č A – F.TUNEK !
  Več v nadaljevanju.
  Razlog za njegov – DOKONČNI – ODHOD – F. TUNEKA
  IZ TEH komentarjev
  je
  – njegova POSTARANOST
  in ker
  – MU NIČ NE PLAČUJEJO .
  Dobil pa je – dobro POSLOVNO idejo !
  Baje
  bo ustanovil

  – društvo “ex KP, ZK JAMRALNICA”

  za penzionirane ex KP, ZK – je, ki jih je kot vemo “žal” veliko.
  NJEGOVA POSLOVNA IDEJA
  – SE MENI OSEBNO – ZDI – ZELO – OK. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Kr En Boštjan

  jaz, če bi ga zalotil, da uničuje mojo lastnino priznam, da bi migrant zelo nerodno padel med begom in se na smrt poškodoval medtem ko bi z glavo udaril ob kamen!!!

 • xtc

  Mislim ,da bi bilo v ZDA njegovega pohoda hitro konec in bi končal z luknjo v glavi od kakega lastnika avta,saj se taka stvar smatra kot vlom.

 • Janka Kranjka

  V psih. bolnišnico so ga dali?? Aaahahahah, tja bi morali it najprej tisti, ki so ga napotili v bolnišnico,.ker tak izmeček sodi samo pod rafal.

 • KAPIBARA

  IMa 2 ledvici+ očesne pritekline+ ostalega mnogo uporabnega materiala.. naj plača škodo !!

 • Andre Frass

  No Ursola še hoče uvoziti već tega gnoja ob podpori vseh EU poslancev ni med njimi jih je iz slovenije,ki so to.migrantkoljubko podprli. Za fajonko pa se tudi ve,da uvaža albanijo

 • me

  Da pipne mojeegga bom jaz prvi fental enega….pol pa…upam da pocedimo nesnago

 • sodnikisozločinci
 • bojan

  najbolj boli dejstvo da bo za svoje dejanje nagrajen ne pa kaznovan, večja socjalna pa mogoče hiša … evropejca bi kaznovali že samo za to če bi avtomobil grdo pogledal. Kdaj se bo evropa vstala

 • Mihilus

  Vsi vemo, da je to dobro za ekonomijo tako da res ne vidim problema s tem. Saj rabimo te ljudi za dvig BDP. Za omleto je pač treba razbit nekaj jajc.