fbpx

Podpredsednik francoske narodne skupščine odstopil, ker naj bi spolno nadlegoval kolegice

Foto: epa

Avstrijski kancler ni edini evropski voditelj, ki je odstopill v teh dneh. Denis Baupin je odstopil z mesta podpredsednika francoske narodne skupščine, saj so ga kolegice obtožile spolnega nadlegovanja, pošiljanja neprimernih sporočil ter celo otipavanja. 

Kolegice Denisa Baupina so se pritožile, da jim ta pošilja neprimerna sporočila, jih spolno nadleguje, eno pa naj bi celo otipaval. Sandrine Rousseau, predstavnica stranke zelenih, je povedala, da si je pri organiziranju sestanka vzela odmor, da bi šla na stranišče, Baupin pa jo je sredi hodnika potisnil ob steno ter jo hotel na silo poljubiti.

Baupin vse obtožbe zanika, njegov odvetnik pa bo proti štirim članicam stranke zelenih sprožil kazensko ovadbo. Podpredsednik se je sicer še pred dvema mesecema udeležil kampanje proti nasilju nad ženskami.

Elen Debost, podžupanja Le Mansa, je ena izmed tistih, ki se je izpostavila. ”Ko sem videla fotografijo in prebrala naslov, da se je udeležil tiste kampanje, mi je takoj postalo slabo. Nisem občutljiva oseba, a zdelo se mi je, da s tako prezenco pljuva vsem nam v obraz,” je dejala.

Odstop je zahteval predsednik skupščine
Baupin je stranko zelenih sicer pred časom zapustil, ker se ni strinjal z njihovo strategijo, s funkcije podpredsednika pa je odstopil, ker mu je tako priporočal predsednik narodne skupščine Claude Bartolone. Svoj stolček v spodnjem domu parlamenta je vseeno obdržal, še poroča portal Euro News.

M. G.