Poglejte, česa se severnokorejski diktator Kim Jong Un najbolj boji pri srečanju s Trumpom

Foto: epa

Severnokorejski diktator Kim Jong Un se boji, da bodo nanj izvedli atentat, medtem ko se bo v Singapurju srečal s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom. Njegovo potovanje tja bo najbolj oddaljeno v vsem času, odkar je Kim Jong Un na oblasti. 

Kim Jong Un naj ne bi bil tako pogumen, kot se prikazuje. Zanesljiv vir je namreč za Bloomberg razkril, da je “zelo zaskrbljen zaradi varnosti na srečanju in da se boji poskusov atentata”.

Srečanje bo potekalo na otoku Sentosa v luksuznem hotel Capella, kjer bo seveda poostrena varnost. V Pjongjang pa so že v četrtek prišli zunanji minister Singapurja Vivian Balakrishnan in njegova ekipa diplomatov na dvodnevni obisk, na katerem bodo dorekli vse podrobnosti obiska Kim Jong Una in ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

To pa še zdaleč ni prvi primer, ko se je severnokorejski diktator bal za svoje življenje. Lansko leto je njegov režim obtožil ZDA in Južno Korejo, da naj bi pripravljali načrt za atentat z biokemično snovjo. Mediji so takrat poročali, da “grozljiva skupina teroristov”, ki naj bi jo vodile Cia in južnokorejske obveščevalne službe, pripravlja atentat in da naj bi za to plačali 20 tisoč dolarjev nekemu severnokorejskemu disidentu, piše Breitbart.

Cel svet se sprašuje, kako se bo sestanek končal
Vsa svetovna javnost se sprašuje, kako bo potekalo srečanje med Trumpom in Kim Jong Unom. Nekateri predvidevajo, da bo Trump odšel s sestanka, če le-ta ne bo konstruktiven, nekateri pa celo špekulirajo, da bo Trump, če bo sestanek uspešen, Kim Jong Una povabil v svojo počitniško rezidenco v Mar a Lagu, kjer naj bi še razvila njun odnos.

Foto: epa

M. S.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Bi pa bil smetar v Pyongyangu. Bi ga pa poslali v taborišče. Na pomisli, kaj je boljše; umreti kot Veliki Vodja, ali kot en niče, ki ga še sosedje ne poznajo.

 • Olga2345

  Sam je dal umoriti lastnega sorodnika, zato že ve, kakšen je sam! Komunisti (tudi slovenski) pa vedno manipulirajo in svoje laži in kriminal podtikajo drugim (svojim političnim nasprotnikom)!

 • xtc

  Če bi ga želeli mrtvega bi to že bil.
  Zelo verjetno se bo komunistek pos***** in skušal iztržiti kaj od ZDA.

 • dr Janez Sveti

  Umrl bo sigurno.
  Dr Janez SVeti Nostra Damus

 • garfi

  na rtv DIKTATORJA IMENUJEJO VODITELJ IN GA ENAČIJO S TRUMPOM, ker so del svetovnega zla
  strup za leWake, leviČĆarje, globaliste, sataniste, elite zla, fake news presstute
  https://www.infowars.com/

 • Olga2345

  Diktator Trump, mi smo s tabo. Ne maramo pa severnokorejskega predsednika Kima!

 • Franjo Trojner

  Bravo predsednik ZDA Donald Trump iz vrst REPUBLIKANCEV!
  Če bi ne tako zelo zaradi izgubljenih volitev nagajali DEMOKRATI in zdaj že bivši temnopolti presednik Barack Hussein Obama II, bi predsednik ZDA Donald Trump že zdavnaj uredil, normaliziral razmere tudi z Rusijo in Putinom.
  Donald ve, da je potrebno zaustaviti, umiriti Kitajce in Ruse, kar mu dokaj dobro uspeva z novo trgovinsko politiko, žal mu EU Merklova ne sledi, kar bo kmalu občutilo tudi Nemško in s tem gspodarstvo EU!
  Predsednik ZDA je z sankcijami in pogovori discipliniral S Korejo in tako postaja edini kandidat za podeljeno Nobelovo nagrado za mir, mar ne?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!