fbpx

Poglejte, česa se severnokorejski diktator Kim Jong Un najbolj boji pri srečanju s Trumpom

Foto: epa

Severnokorejski diktator Kim Jong Un se boji, da bodo nanj izvedli atentat, medtem ko se bo v Singapurju srečal s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom. Njegovo potovanje tja bo najbolj oddaljeno v vsem času, odkar je Kim Jong Un na oblasti. 

Kim Jong Un naj ne bi bil tako pogumen, kot se prikazuje. Zanesljiv vir je namreč za Bloomberg razkril, da je “zelo zaskrbljen zaradi varnosti na srečanju in da se boji poskusov atentata”.

Srečanje bo potekalo na otoku Sentosa v luksuznem hotel Capella, kjer bo seveda poostrena varnost. V Pjongjang pa so že v četrtek prišli zunanji minister Singapurja Vivian Balakrishnan in njegova ekipa diplomatov na dvodnevni obisk, na katerem bodo dorekli vse podrobnosti obiska Kim Jong Una in ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

To pa še zdaleč ni prvi primer, ko se je severnokorejski diktator bal za svoje življenje. Lansko leto je njegov režim obtožil ZDA in Južno Korejo, da naj bi pripravljali načrt za atentat z biokemično snovjo. Mediji so takrat poročali, da “grozljiva skupina teroristov”, ki naj bi jo vodile Cia in južnokorejske obveščevalne službe, pripravlja atentat in da naj bi za to plačali 20 tisoč dolarjev nekemu severnokorejskemu disidentu, piše Breitbart.

Cel svet se sprašuje, kako se bo sestanek končal
Vsa svetovna javnost se sprašuje, kako bo potekalo srečanje med Trumpom in Kim Jong Unom. Nekateri predvidevajo, da bo Trump odšel s sestanka, če le-ta ne bo konstruktiven, nekateri pa celo špekulirajo, da bo Trump, če bo sestanek uspešen, Kim Jong Una povabil v svojo počitniško rezidenco v Mar a Lagu, kjer naj bi še razvila njun odnos.

Foto: epa

M. S.