fbpx

Tako je Trump zgolj z eno potezo utišal zloglasnega Sorosa

George Soros (Foto: epa)

Dokumenti razkrivajo, da je ameriški predsednik Donald Trump več nevladnim in neprofitnim organizacijam prepovedal vmešavanje v politične kampanje. Med drugim pa je že napovedal, da bo kandidiral na volitvah leta 2020.

Predsednik Trump je podpisal akt, ki se nanaša na zvezni volilni zakon in napoveduje Trumpovo ponovno kandidaturo na naslednjih ameriških volitvah, še bolj pomembno pa je, da prepoveduje neprofitnim organizacijam vmešavanje v času predvolilnih kampanj. S tem jim je administracija preprečila, da bi lahko s političnim vmešavanjem vplivale na volilni rezultat volitev, različnim interesnim skupinam pa onemogoča, da bi ustanavljale neprofitne organizacije za potrebe boja proti Trumpu.

Ukrep bo najbolj prizadel glavnega promotorja neprofitnih organizacij in ustvarjalca svetovnega nereda Georga Sorosa, ki s svojimi milijardami na veliko financira boj proti Trumpu, pišejo ameriški mediji.

Foto: epa

Nekatere evropske države so milijarderjeve namere že ustavile
Milijarder George Soros se zelo vmešava tudi v evropsko politiko, saj s svojimi ustanovami ruši vse desno usmerjene vlade. Najbolj intenzivno dela na Madžarskem proti predsedniku Viktorju Orbanu in v Makedoniji. Madžarska je nekatere Sorosove organizacije že prepovedala, prav tako so jih za grožnjo ustavnemu redu razglasili v Rusiji.  V Makedoniji pa se je že razvilo gibanje ‘Stop operation Soros’.

M. P.