fbpx

Poglejte, kako se migrantom kupuje luksuzna stanovanja, svoje državljane pa meče na cesto

Simbolična slika (Foto: iStock)

Švedska občina Nacka se trudi biti do migrantov čim bolj prijazna, ob tem pa niti malo ne poskrbi za svoje ljudi. 57-letnemu sirskemu migrantu, ki ima tri žene in 16 otrok, je kupila tri draga stanovanja. Ista občina pa je svojega starejšega in slabotnega državljana dobesedno vrgla na cesto, ker se zaposlenim v domu, v katerem je živel, z njim ni ljubilo ukvarjati.

Ko je novica o Ahmadu Sulimanu, srečnem Sircu, zajela javnost, je bila ta popolnoma šokirana. Dejstvu ni mogla verjeti, sploh zaradi popolnoma drugačnega obravnavanja starejšega občana. Razburilo jih je prav to privilegirano obravnavanje poligamnega priseljenca v primerjavi z njihovim človekom. Občina Nacka je Sircem na skrivaj podarila tri stanovanja za skupno ceno 14 milijonov švedskih kron.

Govorice o tem so se že dolgo širile, nato pa so švedski demokrati našli in objavili dokaze. Stranka je primerjala podatke iz registra prebivalstva z dokumenti občinskega sveta in ugotovila občinski nakup stanovanj, kar so vodilni v Nacki sčasoma priznali. Stanovanja, ki jih je občina kupila trem ženskam, so na isti ulici na območju Ljuskärrsbergeta. “Občina je dolžna urediti stanovanja za ljudi, ki nam jih država dodeljuje,” je za švedski Nyheter Idag povedal Mats Gerdau, župan Nacke. Švedske občine ne morejo več zavrniti sprejema priseljencev, ki jim jih dodeljuje država.

Ahmad Suliman (Foto: PrintScreen)

Od leta 2016 so za migrante, ki jim je dovoljeno prav vse, porabili več kot 300 milijonov švedskih kron
Dovolj vznemirljivo je že to, da so švedski organi sprejeli poligamijo, ki je na Švedskem nezakonita. Nakup treh domov njegovim trem ženam pa je nedopusten. Na splošno je to le majhen del finančnega bremena, ki ga je država porabila za sprejem migrantov. V zadnjih dveh letih je občina porabila več kot 300 milijonov švedskih kron za nakupe stanovanj. “Plačati 14 milijonov švedskih kron moškemu za to, da bi lahko živel takšno življenje, kot ga je v svoji matični državi, s tremi ženami, ki bivajo v treh ločenih domovih, je absurdno,” je za švedsko televizijo TV4 povedal član stranke švedskih demokratov Mikael Strandman in dodal, da občine z nakupom stanovanj pomagajo dvigovati njihove cene, kar otežuje nakup stanovanja drugim občanom.

Medtem ko se občine trudijo biti gostoljubne, etnična švedska populacija vse bolj trpi. Davkoplačevalci morajo podpirati državno norost, mladina pa mora s svojimi starši živeti dlje, kot bi pričakovali, saj si ne morejo privoščiti svojih stanovanj.

Za starejšega občana se jim ni ljubilo skrbeti, zato so mu na občini dejali: “Lahko spite zunaj.”
Ko bi občina morala poskrbeti za svojega starejšega in bolehnega občana, mu je, po poročanju Metroja, sporočila: “Lahko spite zunaj.” Od takrat naprej se zanj ni več pobrigala. V domu, kjer so za starejšega občana skrbeli, so dejali, da jim je počasi postajal preveliko breme. Zanj se jim ni ljubilo skrbeti, saj je zelo bolan. To je bil očitno dovolj dober razlog, da so ga vrgli na cesto. Z njim naj bi se ukvarjali že od leta 2014, po treh letih pa je ostal brez doma. Medtem pa se država bori za tujce ter jim kupuje stanovanja.

A. L.