fbpx

Poglejte, za koga je Islamska država v Avstriji in Nemčiji naročila umore

Foto: memri.org, printscreen

Revija Islamske države, ki izhaja tudi v nemškem jeziku, Rumiyah, je pozvala vse podpornike in borce Islamske države, naj v Nemčiji in v Avstriji umorijo vse zmerne imame, za katere menijo, da so “odpadniki”.

Revija, ki je v začetku tega tedna izšla v več jezikih, med drugim tudi v nemščini, naročiti pa jo je mogoče prek različnih spletnih poti kar v pdf.obliki in tako za podpornike Islamske države ni izgovorov, da je ne morejo kupiti, je v zadnji številki naročila svojim simpatizerjem, naj ubijejo vse imame, za katere menijo, da so iz skrajnih postali zmerni ter zato odpadniki. Memri sicer poroča, da je Rumiyah revija, ki je namenjena propagandi, za simpatizerje Islamske države, ena od metod, ki jo uporabljajo, pa je t. i. “telegram”, torej da se v reviji dejansko nahaja šifrirano sporočilo, ki naroča borcem IS in njenim simpatizerjem, naj storijo različna dejanja za Islamsko državo, med drugim so v njej tudi šifrirana sporočila za teroristični napad.

Teroristična skupina je v svojem članku objavila več fotografij in poleg pripisanih imen ter priimkov ljudi, ki so sicer člani muslimanske skupnosti v Nemčiji in Avstriji, vendar pa vodstvo ISIS-a očitno z njimi ni zadovoljno, saj naročajo njihove umore.

Seznam imamov, ki po mnenju ISIS-a na tem svetu nimajo več kaj iskati: imam v Berlinu maroških korenin Abdul Adhim Kamouss, imam v mošeji Darul Quran München Hesham Shashaa, Omar Al-Rawi z Dunaja in Aiman Mazyek iz Nemčije. 

Foto: isis.liveuamap.com

Med tarčami Islamske države je tudi generalni sekretar Centralnega sveta muslimanov v Nemčiji Aiman ​​Mazyek. Islamski državi se je zameril, ker je v javnosti dal nekaj izjav, ki s politiko Islamske države enostavno ne gredo skupaj, recimo leta 2015, naj nemška oblast omeji število priseljencev, ki prihajajo v državo.

Foto: isis.liveuamap.com

Omenjena revija še navaja, da je tarča Islamske države tudi dunajski mestni svetnik Omar al Rawi, ki je sicer dejaven v socialistični stranki SPÖ, pa tudi član odbora Sveta za mednarodne in evropske zadeve. Breitbart poroča, da je Al Rawi leta 2010 obsodil več izraelskih napadov na konvoj v Gazi. Pa tudi sicer naj ne bi bilo nič nenavadnega, da se imami ne strinjajo z grozodejstvi, ki jih počnejo pripadniki Islamske države. Leta 2014 je tako ta teroristična skupina ubila kar 13 duhovnikov v Mosulu, za katere je menila, da so preveč zmerni.

V začetku leta 2015 pa je Islamska država naročila umor šest imamov, ker so obsodili dejanje te teroristične skupine, ko je za jordanskega pilota Mu’atha Kasasbeha naročila zažig potem, ko je letalo F-16, ki ga je pilotiral, strmoglavilo nad Sirijo, zajeli pa so ga pripadniki Islamske države.

Marjanca Scheicher