fbpx

Poglejte zakaj je Trump bolj kot Clintonovo, kritiziral gasilce

Foto: EPA

Trump se je v političnem govoru namesto na tekmico Clintonovo spravil na poveljnika gasilcev, ki naj bi oviral na tisoče njegovim podpornikov.

Predsedniški kandidat se je že drugič v treh dnevih spravil na gasilce, češ da ovirajo njegovo predvolilno kampanjo. “Lahko ga je sram. Odvrnil je na tisoče ljudi,” je Trump okrcal poveljnika gasilcev pred svojimi podporniki.

Kot poročajo pri CNN, niso mogli preveriti, koliko njegovih podpornikov dejansko ni prišlo na njegov shod, vendar gasilci iz Columbusa zavračajo vse obtožbe. Po njihovem so zgolj skrbeli za varnost na način, da so množico ohranjali pod kritičnim številom tisoč ljudi, kot omogoča zmogljivost prizorišča. “Ko je enkrat v dvorani tisoč ljudi, ne smemo spustiti vanjo več novih,” je povedal pomočnik poveljnika tamkajšnje gasilske enote.

Trump je na njegove trditve odgovoril, da so nesmiselne, saj bi dvorana zmogla sprejeti tudi do šest tisoč ljudi, tako pa so jih zgolj odvrnili od dogodka. “To je sramota in politika na najnižji možni točki,” meni Trump.

M. P.