fbpx

Pogrešanega ruskega pilota iz afganistanske vojne čudežno našli živega

Foto: Twitter

Ruskega pilota vojaškega letala, pogrešanega po sestrelitvi v afganistanski vojni v 80. letih prejšnjega stoletja, so našli živega, kmalu naj bi se vrnil domov. Pilotova hčer, ki očeta ni nikoli poznala, je za ruske medije razkrila, da je njena mama kar 30 let čakala nanj ter upala na čudež.
Novica, da so v Afganistanu našli živega pilota sestreljenega sovjetskega vojaškega letala, je te dni glavna novica ruskih medijev. Oblasti še niso razkrile identitete pogrešanega veterana, nekateri mediji pa so prišli do informacije, da gre za Sergeja Panteljuka, pogrešanega v akciji leta 1987.
Njegova hčer, 31-letna Larisa je za časopis Komsolskaja Pravda izjavila, da je izginotje zelo potrlo njeno mamo, ki se nikoli ni znova poročila in je kar 30 let upala na čudež. Kot je še razkrila, je očetova smrt bila vedno tabu, saj se o njem ni veliko govorilo, “mama pa je o njem lahko govorila samo s solzami v očeh”.
Ruski mediji še poročajo, da je bil Panteljuk pilot vojaškega letala Su-17, sestreljen v provinci Kunar v Afganistanu. Reševalne akcije po tistem niso bile uspešne, saj niso našli niti letala niti pilota. Rusija bo izkoristila vsa diplomatska sredstva, da bodo pogrešanega čim prej pripeljali domov.
C. Š.