fbpx

Pokol Teksasu: Med sveto mašo v cerkvi pripadnik Antifa ubil najmanj 26 vernikov, ubita tudi pastorjeva hči

Foto: epa

Američane pretresa nov strelski pohod. Tokrat je do streljanja prišlo v Teksasu, kjer je strelec v baptistični cerkvi med nedeljskim obredom ubil najmanj 26 ljudi, 20 pa je bilo ranjenih. Nekateri mediji pa poročajo tudi o tem, da je bil napadalec povezan z Antifa.

Napad se je zgodil v manjšem mestu Wilson County, žrtve pa so bile stare vse od pet do 72 let. Med mrtvimi naj bi bila tudi 14-letna pastorjeva hči. Osumljenca za strelski pohod so pozneje našli mrtvega v njegovem vozilu, saj je s kraja dogodka pobegnil. Šlo naj bi za 26-letnega Devina Patricka Kelleyja, ki pa ga številni mediji že povezujejo z levičarsko Antifa. Dokaze za to naj bi našli na njegovi Facebook strani.

Foto: epa

Najprej streljal pred cerkvijo, nato še v cerkvi
Kot poroča BBC, naj bi Kelleyja leta 2014 odpustili iz ameriških letalskih sil, zaradi nasilja nad ženo in otrokom pa se je znašel tudi pred sodiščem. Motiv za pokol v cerkvi za zdaj še ni znan, je pa znanih nekaj podrobnosti samega napada. Kelley naj bi bil oblečen povsem v črno, na sebi pa je imel tudi neprebojni jopič. Okoli 11.30 po lokalnem času je začel streljati najprej pred cerkvijo, nato pa je vstopil in streljal še med obredom. Ko je zapuščal cerkev, je eden izmed lokalnih prebivalcev vzel svojo puško in začel streljati nanj. Napadalec je zato svoje orožje izpustil in zbežal z vozilom.

foto: epa

Najhujši pokol v zgodovini
Policija ga je nato v vozilu, s katerim se je zaletel, našla mrtvega, a za zdaj ni znano, ali se je ustrelil sam ali pa je bil ustreljen med begom. V avtu so sicer našli še več kosov strelnega orožja. Gre sicer za najhujši strelski pohod v zgodovini Teksasa. Ameriški predsednik Donald Trump, ki je trenutno na Kitajskem, se je že odzval na tragedijo in med drugim zapisal, da budno spremlja razmere in preiskavo.

B. O.