fbpx

Krvavi pohod v Kaliforniji: Vstopili v stavbo za invalide in začeli streljati

Foto: epa

V San Bernardinu v ameriški zvezni državi Kalifornija je izbruhnilo streljanje, ki je po prvih podatkih tamkajšnjih gasilcev zahtevalo 20 žrtev. Kasneje se je izkazalo, da je žrtev nekaj več kot deset.

Podatki o žrtvah so sicer različni. Nekateri mediji poročajo o 12 žrtvah, drugi o 20 in več ranjenih. Prav tako je o samem incidentu še zelo malo uradnih podatkov.

Gasilci so preko družbenega omrežja Twitter sporočili, da posredujejo v primeru, podobno je tvitnila tudi policija. Streljanje je po poročanju BBC odjeknilo v eni izmed zdravstvenih ustanov. Inland Regional Center je ustanova, ki nudi pomoč invalidnim osebam in osebam z motnjami v razvoju.

Koliko oseb je bilo v stavbi v času streljanja, ni znano, a je samo zaposlenih v tej ustanovi okoli 670.

Tiskovna predstavnica policije je povedala, da se dogajanje na prizorišču streljanja še razvija, po njenih besedah iščejo do tri strelce, vse močno oborožene. Stekla je evakuacija ljudi iz stavbe, posebna enota policije pa je pregledala njene prostore.

Nekateri mediji medtem poročajo, da so strelci pobegnili. To naj bi potrdile tudi nekatere priče, ki so povedale, da so videle tri strelce, oborožene s puškami, ki so po krvavem pohodu pobegnili s črnim terencem.

B. O., STA