fbpx

Policija aretirala 27-letnega moškega, ki je prek družbenega omrežja grozil nemuslimanom

Foto: iStock

Prebivalce mesta Cary v ameriški zvezni državi Severna Karolina je pretreslo, ko so enega izmed prebivalcev bivanjske soseske Weston Lakeside Apartments complex obtožili, da je prek spleta širil grožnje proti nemuslimanom.

Prav tako so bili sosedje šokirani zaradi odkritja policije, ki je v stanovanju obtoženega našla na stotine nabojev, skupaj z rusko jurišno puško AK-47.

Iz Urada za pravobranilstvo, ki pokriva vzhodni del Severne Karoline, so v torek sporočili, da je bila kazenska ovadba vložena proti 27-letnemu Garrettu Grimsleyju, zaradi izražanja grožnje, ki je nakazovala na poškodovanje drugih oseb.

Grimsley je prek spletnega družbenega omrežja Whisper sporočil naslednjo grožnjo: “Jutri se ne napotite v Cary ……. Predolgo so nam nemuslimani pljuvali v obraz in teptali naše pravice. To se ne sme nadaljevati. Ne morem govoriti o ničemer. Zmolite, zaspite, jutri pa si oglejte novice. To bo predstavljalo samo začetek.” 

Obtoženemu grozi pet let zaporne kazni
Policiji je s pomočjo aplikacije Whisper uspelo določiti natančno lokacijo obtoženega, ki se je v omrežje prijavil z imenom “Spark_Pure”, in ga aretirati. Če bo obtoženi obsojen, ga lahko čaka pet let zaporne kazni in plačilo denarne kazni v višini 250 tisoč ameriških dolarjev.

Islamsko združenje Raleigh je za ABC11 sporočilo, da obsoja vse vrste nasilja in vse oblike terorističnih dejavnosti, ki so zagrešene ne glede na napadalčevo vero in ozadje. “Dejanje moškega iz Caryja, če je to resnično, ne predstavlja nobene izjeme in bi moralo biti kaznovano v skladu z zakonodajo države.”

V primeru Garretta Grimsleya je policija – na srečo – ukrepala pravočasno, a vendarle se poraja vprašanje, kje se je obtoženi spreobrnil v islam in kje se je seznanil s koranom. Marsikdo, ki bi obtoženega videl na prvi pogled, ne bi mogel verjeti, da je musliman in celo potencialni terorist, ki bi lahko sejal grozo v imenu vere.

N. Ž.