fbpx

Policija na železniški postaji v Gentu ustrelila z nožem oboroženega Afganistanca

Foto: epa

Belgijska policija je v torek zvečer na železniški postaji v Gentu ustrelila migranta iz Afganistana. Moški je namreč grozil policistom, da jih bo napadel, zavrnil je tudi njihov ukaz, naj odvrže nož.

Policisti so izstrelili dva strela, potem ko jim ni uspelo prepričati nezakonitega migranta iz Afganistana, naj odvrže nož. Za 28-letnega moškega so navedli, da je afganistanskega izvora, nosil je “beli turban”. Strela sicer zanj nista bila usodna – moški je bil v kritičnem stanju in so ga odpeljali v bolnišnico, kjer pa ni več v smrtni nevarnosti. Po napadu so bile nekaj časa tako postaja kot okoliške ulice zaprte, kar je bil previdnostni ukrep po napadu.

Koga zavajajo?!
Belgijski časnik Het Laatste Nieuws je zapisal, da ni nič znanega o tem migrantu, ki je naokrog strašil z nožem, prav tako nista znana njegova identiteta ali razlog. Belgijska policija je sicer prepričana, da “neregistrirani” Afganistanec ni deloval s terorističnim namenom, ko je policista nameraval napasti z nožem. Sicer pa osumljenca še niso zaslišali. Tiskovni predstavnik tamkajšnje policije je povedal: “Motiv še ni jasen … bo v celoti raziskan.” Poročali so še, da ni jasna identiteta moškega, doslej tudi ni zagrešil kaznivih dejanj in “ni bilo znakov radikalizacije”.

Kamere razkrile resnico
Het Belang van Limburg pa je poročal ravno nasprotno – po posnetkih nadzorne kamere na železniški postaji jim je bilo namreč jasno: “Moški je z nožem prihitel na železniško postajo in nemudoma ‘izbral’ dva člana iz patruljne policije, ki sta nato streljala nanj.” Časnik je še dodal, da je Afganistanec med napadom citiral dele iz korana, česar pa policija še ni potrdila.

M. S.