fbpx

Policija v Franciji že več dni na lovu za islamistom, ki je kar tri dni zapored izvajal strelske napade

Foto: iStock

Policija v francoskem okraju Yvelines blizu Pariza je že več dni na lovu za islamskim napadalcem Malikom Abadio, odgovornim za tri strelske napade in smrt ene osebe, dva pa je ranil.

Francoski okraj Yvelines blizu Pariza so v nedeljo pretresli kar trije incidenti s streljanjem z jurišno puško, za katere policija sumi 33-letnega Malika Abadio. Zaradi posledic streljanja je umrla ena oseba, dve pa sta bili huje ranjeni.

Abadia je po poročanju policije njihov stari znanec, saj ima za seboj že 14 različnih ovadb. Psihološko potrdilo zanj potrjuje, da je oseba hitrega besa in kratkih živcev, poroča Jihad Watch.

Tri dni je streljal po ljudeh
Prvo streljanje se je zgodilo v nedeljo zvečer pred restavracijo s hitro prehrano Burger King, moški pa je na parkirišču svojo kalašnikovko usmeril v 35-letnega moškega in povsem prerešetal njega ter njegov avtomobil. Naslednji dan se je zgodilo novo streljanje le nekaj kilometrov stran od prvega, tarča je bil 31-letni moški, ki pa je kljub strelni rani na nogi uspel pobegniti. V torek je napadalec nadaljeval svoj strelski pohod in puško usmeril v 21-letnega policista in ga ranil v spodnji predel telesa, življenje pa so mu rešili policijski kolegi, ki so ga odpeljali v bolnišnico.

C. Š.