fbpx

Policist iz samomora uprizoril umor

Ameriška policija, Foto: STA

V začetku septembra so ameriški mediji poročali o obsežni policijski operaciji iskanja treh osumljencev, ki naj bi umorili policista. Kot se je kasneje izkazalo, se je 52-letni policist Joe Gliniewicz ustrelil sam, pred tem pa je lažno prijavil, da sledi trem osumljencem.

Kar je sprva zgledalo kot herojstvo, je zdaj razkrito kot izdaja. Dva meseca po dogodku so policisti iz Chicaga razkrili ozadje. Policist Joe Gliniewicz se je znašel v preiskavi, ker je dolga leta kradel denar iz mentorskega programa za mladino. Preiskovalci so potrebovali sedem let, da so to ugotovili, in ko je bil Gliniewicz tik pred razkritjem, je skoval načrt, s pomočjo katerega bi iz nastale situacije izšel kot junak.

Kot poroča CNN, je policist sporočil, da se podi za tremi osumljenci in da potrebuje okrepitve. Ko so okrepitve prišle, so policisti kolega našli mrtvega, poleg trupla pa je ležala tudi njegova pištola.

Poročilo mrliškega oglednika ni moglo potrditi, ali je šlo za umor, samomor ali nesrečo. Preiskovalci prav tako še niso povedali, ali se je ubil namerno ali pa se je skušal le raniti, da bi ga slavili kot junaka in bi bile posledice zaradi kraj milejše, poroča STA.

A. D.