fbpx

Policistki iz Velike Britanije, ki je izven delovnega časa kršila ukrepe, grozi izguba službe

Foto: Twitter

Mlada policistka je aprila kršila stroge ukrepe, ki so veljali v Veliki Britaniji. Kljub prepovedim, se je udeležila privatne zabave, med vrnitvijo domov pa se je v stanju alkoholiziranosti z avtomobilom zaletela v hišo in razbila avto. Policisti, ki so prispeli na kraj dogodka, so ugotovili, da je presegla dovoljeno mejo alkohola in so jo prijavili na sodišče. Policistki pa zaradi omenjenih kršitev grozi odpoved. 

Mladi policistki grozi odpoved, saj je kršila pravila karantene in se udeležila družinske zabave in se pijana peljala domov. Tasia Stephens je zaradi alkoholiziranosti izgubila nadzor nad vožnjo in se zaletela v hišo pri tem pa razbila svoj avto. Ko so policisti prišli na kraj nesreče, so ugotovili, da je presegla zakonsko dovoljeno mejo alkoholiziranosti.

Dogodek se je zgodil aprila, v času prve karantene, ko so v Veliki Britaniji veljale stroge omejitve in so bila srečanja v zaprtih prostorih med različnimi gospodinjstvi strogo prepovedana. Policistka bi lahko ostala brez službe, če jo bodo spoznali za krivo.

Slika je simbolična (Foto: epa)

Domnevajo, da je Stephensova kršila pravila karantene, ki so bila določena v Walesu in se je v noči med 25. in 26. aprilom udeležila družinske zabave. Ker je bila na zabavi podvržena alkoholu se je na poti domov zaletela v hišo. “Potem ko so policisti na kraju nesreče opravili alkotest, so ugotovili, da je spila preko dovoljene mere, zato so jo prijavili sodišču,” so pojasnili na policiji. Zaenkrat pa še ni jasno, kakšna usoda čaka policistko.

Sara Rančigaj